Wie is de 'New Chef on the Block'?

Tags: chef

Wie is de 'New Chef on the Block'?

Gault&Millau en Food Reporter kennen titel ‘New Chef on the Block’ toe aan Alice Colombari, Alex Haupt en Marijn van de Worp. 

Vandaag kennen Gault&Millau en Food Reporter de titel New Chef on the Block toe aan drie jonge, getalenteerde chefs. Alice Colombari van Restaurant Alice, Alex Haupt van 101 Gowrie en Marijn van de Worp van Restaurant Fizzy zijn de eerste drie chefs die de titel mogen dragen. De bekendmaking vond plaats in filmhuis FC Hyena, waar de videoreportages die Food Reporter met de drie talenten opnam vandaag in première gingen.

Nieuwe titel voor jong talent
New Chef on the Block is de nieuwe, officiële titel die door Gault&Millau en Food Reporter wordt toegekend aan jonge chefs die zich met hun talent onderscheiden. Ieder kwartaal worden drie chefs geselecteerd en vastgelegd in een uitvoerige videoreportage. “De passie die chefs uitstralen en de energie die van hen afspat, schreeuwt erom vastgelegd te worden op beeld”, zegt Marco van Davenhorst, hoofdredacteur van Food Reporter. Bij de première en uitreiking waren vandaag een kleine 100 chefs aanwezig. “Er werd met emotie gereageerd op de reportages”, zegt van Davenhorst. “De aanwezige chefs herkennen zichzelf in onze New Chefs on the Block: het harde werken en de uitdagingen die ze tegenkomen op weg naar de culinaire top.”

Kook jezelf in de kijker
De samenwerking tussen Gault&Millau en Food Reporter heeft als doel het in de kijker spelen van jong culinair talent. “Wij focussen ons op het zichtbaar maken van talentvolle chefs door ervoor te zorgen dat vakgenoten hen persoonlijk leren kennen”, zegt van Davenhorst. Het belang daarvan onderstreept ook Jacob-Jan Boerma (chef en eigenaar De Leest en signature chef Voltaire en The White Room), die vandaag de première bijwoonde en de talenten uitdaagt om Nederland als culinair land op de kaart te zetten. “Food Reporter is voor mij geen nieuwkomer meer, maar een vaste waarde die ons vak het juiste imago geeft, tot ver over de grens”, zegt Boerma. “Het is dan ook meer dan genieten om te zien hoe bevlogen zij met chefs meereizen om de mooiste details die ons vak kent, vast te leggen.”

Artikel delen