Thuisbasis: circulair horecaconcept

Thuisbasis: circulair horecaconcept

Thuisbasis onderzoekt: hoe zorg je als restaurant voor een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk?

Het duurzame horecamerk ‘Thuisbasis’ opende afgelopen november een pop-up restaurant om te onderzoeken hoe de impact op het milieu kan worden teruggedrongen. In december transformeert Thuisbasis De Pop-up van restaurant tot een heus 360 graden circulair horecaconcept. Uiteindelijk wordt duidelijk met welke ontwikkelingen Thuisbasis bezig is om de Amsterdamse horeca te verduurzamen.

Meerdere facetten 

Het begon een jaar geleden met de vraag: ‘Hoe creëer je een restaurant met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk?’ Na een succesvolle eerste pop-up-fase is het tijd voor de toekomst: binnenkort wordt alles duidelijk over het 360 graden circulaire horecaconcept wat Thuisbasis gaat uitrollen. Want naast het circulaire gastronomische restaurant Thuisbasis, komen er nog twee nieuwe facetten bij de Thuisbasis familie. Deze zorgen samen voor een zo laag mogelijk CO2 uitstoot en een zo klein mogelijke voetafdruk. Met deze nieuwe manier van ondernemen in de horeca, komt Thuisbasis in een tijd waarin het milieu en duurzaamheid een hoofdrol spelen in het publieke debat.

Klimaat neutraal 

Onlangs nog zijn er nog plannen vanuit Brussel bekend gemaakt: Europa als eerste klimaat neutrale continent. Dit zijn plannen waar Thuisbasis blij van wordt, want ze willen graag met zo veel mogelijk mensen, plannen en ambitie de (horeca)wereld verduurzamen. Thuisbasis is opgezet door een jong, ambitieus en ervaren team. Pioniers in het vak met een gemeenschappelijke liefde voor horeca en duurzaam ondernemen. Voorman Bryce Steba (voorheen o.a. chef Pesca, won ‘Best Hospitality Concept’ in 2016) is samen met chef Paul van den Brink (voorheen o.a. Fier, Merkelbach en de Gouden Hoek) het brein achter Thuisbasis. Shaked Franke (Huis van Iemand Anders) en Myra Bax (voorheen Tosti Creative) voegde zich bij voor de marketing en om het vernieuwende concept te bewaken. Steba: "Als je ziet hoe onnodig groot de impact van horeca is op het milieu, dan schrik je." 

We blijven het volgen! Thuisbasis De Pop-Up is tot maart 2020 elke woensdag t/m zondag van 11.00 tot 23.00 te bezoeken op de Wibautstraat 109. Hierna verhuist Thuisbasis naar een andere locatie. 
 

Artikel delen