Innovatie
Foto De Vaste Clique

Winnaars Foodbloggers Awards 2018

Meer dan 300 chefs, bartenders, ondernemers, journalisten, vrienden van de hospitality-industrie en bloggers verzamelden zich gisterenavond in De Tropen Café en Restaurant in Amsterdam Oost voor de tweede editie van de Foodbloggers Awards. Of ‘dit bedankje voor de industrie’ zoals initiatiefnemers Roger Bloem en Susam Pang het zelf noemen. Grote winnaar dit jaar: Daalder. De jury bestond uit tien Amsterdamse foodbloggers. Bekijk de foto's van De Vaste Clique onder dit bericht. 

Daalder werd in vier categorieën genomineerd en verzilverde zowel de titel Beste Casual Fine Dining als One to Watch voor eigenaar en chef Dennis Huwaë. Medeorganisator Susam Pang van bySam: ‘Ik heb Dennis van heel dichtbij aan het werk gezien. De passie, focus en het talent spatte er vanaf. Daarnaast zijn zijn bordjes knap en zijn gerechten vernieuwend en kloppen ze gewoon.’ De Publieksprijs werd overhandigd aan Bar Alt.

Tien categorieën​
Niet alleen Daalder en Bar Alt mochten de awards mee naar huis nemen. De Foodblogger Awards reikte prijzen uit in tien categorieën. Ook Xampanyeria Centra (Beste Casual Restaurant), Entrepot (Beste Nieuwe Restaurant), Vesper Bar (Beste Cocktailbar), Wijmpje Beukers (Beste Service/Hospitality), Duke of Tokyo (Beste Slash Concept), 4850 (Beste All Day Concept) en Rijsel (Beste Signature Dish) mogen zich dit jaar de beste noemen. Tim van Grootheest, chef van Xampanyeria Centra over de winst: 'Wat een feest. Ik voel me jarig, dit voelt als mijn verjaardag.'

Mooie ervaringen
Medeorganisator Roger Bloem van Cityguys: ‘Honderden liefhebbers van eten en drinken samenbrengen; dat is zo ongelooflijk tof. Ik wil met de Foodblogger Awards meer dan prijzen uitreiken. Het is de scene vieren. En ze bedanken voor alle mooie ervaringen die ze ons elke keer maar weer geven.

Reacties

Reactie toevoegen