Personeel

Ex-voetballer Beerens NLs kampioen ijs maken

Stefan Beerens heeft een bijzonder sterk bezet Nederlands Kampioenschap Gelato gewonnen; een organisatie van Carpigiani Ambachtelijk Benelux.

Stefan Beerens, ijsmaker van Pavarotti Dolce in Leidschendam, kaapte het goud weg met zijn ‘Guilty Pleasure’. Het magische recept is een combinatie van ijs op basis van witte chocolade, sinaasappel, gezouten caramel en een crunch van pecannoten. De creatie van Beerens wordt meteen het lekkerste ijsje van Nederland dat het land – samen met de nummers één en twee van 2018 – mag vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap van de Gelato Festival Challenge in Italië.

Ambitie
“Wat een onbeschrijflijk gevoel”, vertelt de nieuwe Nederlands Kampioen Stefan Beerens. “Het was van mijn voetbaldagen geleden dat ik nog zo’n adrenaline voelde voor een wedstrijd. Mijn broer kwam met het idee rond de smaken die hij had geproefd bij een stuk cheesecake. Daar ben ik dan mee aan de slag gegaan voor m’n eigen ijs. Een hele maand testte ik het op familie en vrienden om de smaak zo helemaal juist te krijgen.” Beerens werkt al jaren in de ijssector en in december vorig jaar belandde hij bij Pavarotti Dolce in Leidschendam. “In 2018 moest ik door ziekte op het laatste moment forfait geven voor het nationaal kampioenschap. Dat is bij deze dus helemaal vergeten. Met de kampioen van 2018 en de Europese winnaar erbij was de concurrentie niet mals. Maar ik ben er voluit voor gegaan. En dat loonde. Wat mijn ambitie nog is? Simpel: als kampioen van Nederland wil ik nu de beste van de wereld worden.” De Gelato Festival World Masters van Gelato University Carpigiani in samenwerking met Sigep Italian Exhibition Group vindt plaats in 2011.

Dit is de top 3: 
Stefan Beerens, ‘Guilty Pleasure’, Pavarotti Dolce Leidschendam
Paul Wilderink, ‘Homemade’, Ijssalon Wilderink Haaksbergen
Kees Arends, ‘Italian Breakfast’, Frezzo Breda 
In de categorie -30 won Steff Janssen van Ijssalon Florence uit Nederweert de titel Next Generation. 

 

Reacties

Reactie toevoegen