Talentvolle koks gaan voor prestigieuze titel

Tags: chef

Talentvolle koks gaan voor prestigieuze titel

Zes jonge en talentvolle chefs gaan maandag 18 februari bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort de strijd met elkaar aan tijdens de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019.

De Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition is een jaarlijkse kookwedstrijd voor jonge koks. Organisator Chaîne des Rôtisseurs biedt talentvolle chefs hiermee de mogelijkheid hun culinaire vaardigheden te tonen in een concurrerende omgeving en te midden van leeftijdsgenoten.De winnaar van de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019de is niet alleen de beste van Nederland, maar plaatst zich ook voor de internationale finale in het Canadese Calgary. 

De deelnemers
Zes gerenommeerde restaurants sturen dit jaar een van hun talenten naar Amersfoort. De chefs die maandag 18 februari in actie komen zijn:
Ralph Benneker van Landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek in De Lutte*
Jelle Horst van La Provence* in Driebergen
Kevin van de Poppe van Hotel Landgoed Het Roode Koper* in Leuvenum 
Dave Staal van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden
Gertjan Tempert van De Nederlanden* in Vreeland 
Sander de Vette van De Mandemaaker in Spakenburg

De wedstrijd
Iedere deelnemer ontvangt een black box met ingrediënten, waarmee een driegangenmenu (voor-, hoofd- en nagerecht) moet worden gemaakt voor vier personen. De wedstrijd vindt overdag plaats bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort, de prijsuitreiking is tijdens het avonddiner.

Sponsors
Negen bedrijven maken deze wedstrijd mede mogelijk vanwege hun steun. Dankzij Leerhotel Het Klooster, Sligro, Hurricane, Koppert Cress, Pabst & Pabst, Rungis, Carl Siegert, Wüsthof en Chaud Devant krijgen zes talentvolle koks de gelegenheid hun culinaire kunsten te tonen aan een breed publiek.

Internationale finale
De chef die ’s avonds tot winnaar wordt uitgeroepen, is niet alleen de beste van Nederland maar mag ook deelnemen aan de internationale finale. Deze vindt komend najaar plaats in het Canadese Calgary.

Over de wedstrijd
De nationale editie van de kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs wordt maandag 18 februari voor de derde keer gehouden. De primeur was in 2017 voor Michel Oude Booijink van Landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek in De Lutte. Hij deed ook tijdens de internationale finale van zich spreken door daar als tweede te eindigen. In 2018 won Rick Stehr van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden de nationale finale. De mondiale wedstrijd wordt sinds 1977 jaarlijks gehouden.

Over Chaîne des Rôtisseurs
De wedstrijd is een initiatief van la Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs, een vereniging van liefhebbers van gastronomie, goed eten en mooie wijnen. Chaîne des Rôtisseurs is een prestigieuze internationale organisatie waarbij leden maandelijks lunches en diners genieten in de betere restaurants. In ons land schuiven de leden acht tot tien keer per jaar aan voor een lunch of diner bij een sterwaardig restaurant. Daarnaast zijn er andere activiteiten zoals meerdaagse culinaire evenementen en kookwedstrijd

Artikel delen