3WO Horeca Groep opent urban Franse bistro AMI in De Pijp, Amsterdam

AMI Amsterdam

3WO Horeca Groep opent urban Franse bistro AMI in De Pijp, Amsterdam

Op 27 maart opent AMI op de Eerste van der Helststraat in De Pijp, Amsterdam. Een bistro, een bar du vins, een café manger, met een eigenwijze, artistieke en urban twist. De zaak heeft een Franse uitstraling met een Amsterdams randje en is de hele dag geopend.

De locatie

AMI is gevestigd midden in hartje De Pijp in Amsterdam. Om de hoek bij de Albert Cuypmarkt en tussen de Amsterdamse boetiekjes en delicatessenwinkels, bevindt AMI zich in een hoekpand. De bruisende Eerste van der Helststraat en het passerende publiek zorgen voor veel reuring. Het terras is dan ook een goede uitvalsbasis voor wijn, oesters en mensen kijken. 

'Come for breakfast, lunch and dinner, stay for drinks'

Het menu

De uitgebreide menukaart heeft iets te bieden voor elk uur van de dag. Een croissant voor ontbijt en verse Franse baguettes voor de lunch. Een uitgebreide selectie kazen en charcuterie voor bij de borrel. Een fles Chablis, fruits de mer met kokkels, crevettes en oesters. Voor diner een tartare de boeuf en een hele zeebaars om te delen. Daarna blijven hangen aan de bar voor een digestief, French75 of een classic negroni. Eten en drinken is er in overvloed, van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. AMI's motto is dan ook: “Come for breakfast, lunch and dinner, stay for drinks.”

De chefs

De keuken wordt gerund door twee chefs: Eliraz Abbou en Joeri Houbein. Eliraz verdiende onder andere zijn strepen bij Visaandeschelde, The White Room* en Vinkeles*. De laatste jaren heeft hij Local Dealer in Oost tot een Amsterdamse hotspot gemaakt. Chef Joeri vergaarde kennis bij Le Garage, The Lobby van Hotel V en Restaurant Moon. Kortom, een sterk duo om hun culinaire kennis toe te passen bij AMI.

*Tekst gaat verder onder de foto's.

AMI-Amsterdam-6
AMI-Amsterdam-4 AMI-Amsterdam-3

De bar is het middelpunt

Bij binnenkomst valt direct de impressieve bar op waar er de hele dag uitgebreid gepraat, gegeten en gedronken kan worden. Rondom de bar zijn er allerlei zit- en hoekplekken te vinden: hoge tafels aan het raam kijkend naar buiten, romantische ronde tafels voor twee, een hoekbank voor een vriendengroep en een (semi-privé) mezzanine om uitgebreid te tafelen. De verschillende etages zorgen voor een ruimtelijke sfeer, in het bescheiden pand.

Het design

Ontwerpbureau Studio Modijefsky heeft het interieur ontworpen voor AMI. Het interieur van AMI combineert de kenmerken van de nostalgische en bohemian cafés met een spontaan en eclectisch design. Unieke structuren op de muur, rondingen en spiegels, glamour vermengd met klasse. Het pronkstuk van AMI is de mozaïekvloer. Herkenbaar voor klassieke Franse bistro’s. Een palet van zachte roodtinten, oranje, wit en blauw brengen de Franse sfeer naar het lokale café op de hoek.

AMI-Amsterdam-2
Artikel delen