BY AMI in Den Haag is open: 'Restaurant met Avatar-vibes'

By Ami interieur in Den Haag

BY AMI in Den Haag is open: 'Restaurant met Avatar-vibes'

Ahmed Baglari opent met zijn compagnons Scott Slinger en Rob Schipper de deuren van BY AMI Chapter 2 in Den Haag. De eerste vestiging van BY AMI, bekend van het kleurrijke interieur, opende in 2018 in Rotterdam. Mede-eigenaar Baglari vertelt alles over zijn nieuwe zaak. Benieuwd naar het interieur? Bekijk de foto's hieronder.

Tekst: Lisa van Dorrestein
Foto's: Horeca in Beeld

Het nieuwe restaurant opende aan de Prinsestraat in Den Haag en heet BY AMI Chapter 2. Mede-eigenaar Ahmed Baglari bedacht het concept, Jeroen van de Wier verzorgde de visuals, Studio de Bruyn deed het architectontwerp en in samenwerking met Kaja Interieurs het interieur.

Wat is het concept van het restaurant en hoe ziet het eruit?

"Het concept is hetzelfde als wat we in Rotterdam hebben doorgevoerd, zoals het interieur en de beleving. Vandaar de naam BY AMI Chapter 2. Qua look en feel is Den Haag hetzelfde als in Rotterdam maar dan met een ander thema. Het thema en interieur zijn kleurrijk en ‘Instagrammable’. We zijn tot het thema ‘Wonderfull forest down till night fall’ gekomen, een mooi forest interieur dat je als gast beleeft in drie delen."

"Het eerste deel bestaat uit de zonsopgang, het tweede deel geeft het gevoel naar de aanloop van de avond en het derde deel geeft een uitstraling van de nacht. Over elk detail is nagedacht en uitgevoerd om het thema, verhaal en de beleving zo goed mogelijk op de gast over te brengen. We hebben gebruikgemaakt van glow in the dark- en neon-effecten wat je een beetje Avatar-vibes geeft."

"Ik heb alle partijen die betrokken waren in Rotterdam samengebracht om al onze ervaringen vanuit Rotterdam verder te ontwikkelen. Alle details die Jeroen van de Wier op de artwalls realiseert ga je terugzien in interieur, lichtplan en decoraties. Ook architect Pauline de Bruyn van Studio de Bruyn is erbij betrokken. Het is echt mega vet en wederom een uniek belevenisconcept."

*Tekst gaat verder onder de foto's.

by Ami-Den Haag-Horeca in Beeld-8
by Ami-Den Haag-Horeca in Beeld-3 by Ami-Den Haag-Horeca in Beeld-2

Wil je in de toekomst nog meer zaken openen?

“We zijn in Rotterdam de afgelopen vijf jaar uitgegroeid tot een hotspot. De vraag was groot, mensen vanuit het hele land wilden bij ons langskomen. Daarom hebben we besloten om nog een vestiging in Den Haag te openen. We willen met BY AMI graag meer verhalen vertellen en willen daarom in de toekomst zeker blijven doorgroeien en meerdere zaken openen. Niet als franchise, maar bouwen aan een imperium. Met de constructie die we nu hebben opgebouwd kan dat ook.”

Hoe kom je aan personeel?

"We hebben genoeg personeel en in Rotterdam nooit een tekort gehad. We hebben veel sollicitanten en de luxe dat we uit meerdere kandidaten kunnen kiezen. We zijn ook flexibel. Met een vaste doordeweekse vrije dag en ook een vaste dienst overdag zodat zij een vrije avond hebben om iets gezelligs te doen. Daarnaast hoeven zij ook maar een dag verplicht in het weekend te werken. Dat regelt het personeel onderling en dat gaat goed."

"We hopen hiermee het personeel wat lucht te geven en de werkdruk niet te hoog te leggen, zodat zij ook een sociaal leven naast werk kunnen leiden. Daarbij geven wij ons personeel een waardig salaris zodat zij ook ondanks de huidige inflatie gewoon mee kunnen draaien in de maatschappij. We doen er zo veel mogelijk aan om personeel bij ons te houden. En dat blijkt ook wel. Ik heb een groot personeelsbehoud. Collega’s komen met een glimlach binnen en lopen met een glimlach weer naar buiten."

'Door de taken te verdelen kan ik mezelf focussen op waar mijn krachten liggen'

"Voor de nieuwe locatie in Den Haag zijn Scott Slinger en Rob Schipper mijn compagnons. Daarnaast wordt BY AMI Chapter 2 geleid door drie managers die elkaar afwisselen. Hier heb ik voor gekozen om de werkdruk te verlagen. Door de taken te verdelen kan ik zelf focussen op mijn kracht: het creatieve proces en het bedenken en uitwerken van concepten en ideeën.”

"Scott Slinger runt BY AMI Chapter 2 in Den Haag als operationeel manager. Hij heeft vier jaar geleden in Rotterdam gewerkt en is nu ondernemer in Den Haag. Samen keken we of we iets konden neerzetten in Den Haag. We kwamen er al snel uit dat hij de operationele kant zou doen en ik conceptontwikkeling en de achtergrond. De klik was er meteen omdat we beide ondernemend en aanpakkers zijn. Scott zijn huidige onderneming is vlak bij waar BY AMI zit. Hij kent de Prinsestraat en Den Haag goed."

by Ami-Den Haag-Horeca in Beeld-7

V.l.n.r.: Rob Schipper, Ahmed Baglari en Scott Slinger.

by Ami-Den Haag-Horeca in Beeld-6
by Ami-Den Haag-Horeca in Beeld-5 by Ami-Den Haag-Horeca in Beeld-4
by Ami-Den Haag-Horeca in Beeld-9
Artikel delen