Aan de Baggelhuizerplas in Assen verschijnt eind 2024 een nieuw horecapaviljoen: Zand Erover. Het energieneutrale horecaconcept wordt geëxploiteerd door Haan Horeca en biedt in totaal ruim 300 plaatsen (80 binnen, 240 buiten) voor gasten.
Art impressies: KHV Architecten
Assen krijgt een horecavoorziening aan de Baggelhuizerplaats met een houten, energieneutraal, circulair en demontabel horecapaviljoen. Het paviljoen zal 25-35 jaar op deze plek staan en is (op de betonvloer na) demontabel ontworpen. Zand Erover is de naam van het paviljoen.
Exploitant wordt Erik de Haan van Haan Horeca. “Het paviljoen wordt een beachclub in een toonaangevend pand op een van de mooiste plekken in Drenthe. Het bevindt zich in een levendig natuurgebied gelegen aan het water, omringd door wandel- en fietspaden. Ook is het paviljoen het startpunt voor de mountainbikeroutes in het gebied.”
Onder het dak bevinden zich open functies met een grote transparante gevel wat bijdraagt aan een mooie overgang tussen buiten en binnen en zorgt voor een mooi uitzicht over de plas .Het concept voor het ontwerp is ontstaan vanuit het idee dat het paviljoen te gast is in het landschap. Het dak is een groene grasmat. Deze grasmat tekent het beeld van de oppervlakte van het paviljoen en dit vegetatiedak sluit goed aan bij de omgeving en draagt bij aan de biodiversiteit.