Assen krijgt eind 2024 grote horecazaak: Zand Erover

Horecapaviljoen Zand Erover

Assen krijgt eind 2024 grote horecazaak: Zand Erover

Aan de Baggelhuizerplas in Assen verschijnt eind 2024 een nieuw horecapaviljoen: Zand Erover. Het energieneutrale horecaconcept wordt geëxploiteerd door Haan Horeca en biedt in totaal ruim 300 plaatsen (80 binnen, 240 buiten) voor gasten.  

Art impressies: KHV Architecten

 

 

Van paviljoen naar beachclub

Assen krijgt een horecavoorziening aan de Baggelhuizerplaats met een houten, energieneutraal, circulair en demontabel horecapaviljoen. Het paviljoen zal 25-35 jaar op deze plek staan en is (op de betonvloer na) demontabel ontworpen. Zand Erover is de naam van het paviljoen.

Exploitant wordt Erik de Haan van Haan Horeca. “Het paviljoen wordt een beachclub in een toonaangevend pand op een van de mooiste plekken in Drenthe. Het bevindt zich in een levendig natuurgebied gelegen aan het water, omringd door wandel- en fietspaden. Ook is het paviljoen het startpunt voor de mountainbikeroutes in het gebied.”

Interieur en inrichting

Het interieur is licht en kenmerkt zich door veel houtgebruik. Binnen biedt het paviljoen plaats aan 80 gasten en het deels overdekte en verwarmde terras buiten biedt plaats aan 240 gasten. De grote overstekken zorgen zomers voor verkoeling en voorzien tegelijkertijd in een overdekt terras. Angela Verbaarschot wordt de manager. Participerende partijen zijn KHN Architecten, Evertsen Bouw en DHH Horeca.
'De transparante gevel zorgt voor een mooie overgang tussen buiten en binnen'

Onder het dak bevinden zich open functies met een grote transparante gevel wat bijdraagt aan een mooie overgang tussen buiten en binnen en zorgt voor een mooi uitzicht over de plas .Het concept voor het ontwerp is ontstaan vanuit het idee dat het paviljoen te gast is in het landschap. Het dak is een groene grasmat. Deze grasmat tekent het beeld van de oppervlakte van het paviljoen en dit vegetatiedak sluit goed aan bij de omgeving en draagt bij aan de biodiversiteit.

Interieur-Zand-erover
Preview van binnen -en buitenruimtes horecapaviljoen Zand Erover in Assen
Artikel delen