9x nieuwe strandtenten die je moet bezoeken

Negen nieuwe strandtenten in 2023

9x nieuwe strandtenten die je moet bezoeken

De zon laat zich steeds vaker zien en de temperaturen stijgen. Tijd om de beste nieuwe beachclubs op een rij te zetten. We lichten 9 nieuwe strandtenten uit die de organisatie Strand Nederland opviel. Elk jaar maakt Strand Nederland de beste beachclubs bekend tijdens de Strandverkiezingen (27 juli 2023) en deze nieuwkomers worden dit jaar meegenomen in de wedstrijd. Lees mee!

1. Woest 17 in Nieuwvliet, Zeeuws-Vlaanderen

In Nieuwvliet (Zeeuws-Vlaanderen) vind je strandpaviljoen Woest 17 van ondernemerskoppel Marijn van den Hemel en Ruben Goethals. Deze beachclub doet je haast denken aan een botanische tuin: overal staan planten en vind je groene accenten. De muur wordt gesierd door een stoere schildering met hoge golven, vissen en touwen van de kunstenaar Raphaël Vanderhaegen. Wil je hier ook een hapje eten? De uitgebreide menukaart heeft voor ieder wat wils. Van tapas tot vispannetjes en mixed grill!


2. Otrobanda in Den Haag, Kijkduin

Otrabanda van ondernemer Lieke Deden is gevestigd aan Strandslag 1 in Kijkduin, Den Haag. Deden is niet de eerste in haar familie die een beachclub opent: ook haar ouders én grootouders hadden strandtenten. Het interieur van Otrabanda heeft een natuurlijk en rustig design. Degenen die aanschuiven voor het eten, genieten van de gerechten van de Portugese chef die eten uit zijn cultuur bereidt met verse producten.

3. Baia Beachclub in Scheveningen

Baia Beachclub aan het Zwartepad van Scheveningen is dé plek voor strandliefhebbers die zich willen wanen in bohemian sferen. De strandtent is ingericht met planten, rieten lampen en meubels en grote vintage vloerkleden. Op het menu vind je allerlei culinaire hoogstandjes uit de Aziatische keuken: van sushi, pokébowls en saté tot curry en gado gado. De strandtent is onderdeel van de WOW groep van ondernemer Sander, Allard (tweelingbroers) en Wouter Francois (vader), die ook Beachclub WOW (Den Haag) en The Beach House by WOW (Den Haag) hebben.

4. Beachclub Lulu in Hoek van Holland

Bij Beachclub Lulu in Hoek van Holland gaan het strand én de muziek hand in hand. De strandtent is het hele jaar open en de eigenaar laat weten: “We gaan de agenda zo invullen dat er wekelijks niet de vraag bestaat óf er wat te doen is, maar wat er deze week weer te doen is.”


5. Noord Noord West in Hoek van Holland

Nog een nieuwe beachclub in Hoek van Holland is Noord Noord West van het ondernemerskoppel Abel en Joyce Hoornweg. De ondernemers willen op deze plek weer het ouderwetse strandgevoel terugbrengen. Het strandpaviljoen is laagdrempelig, waarbij gasten genieten van een gastvrije service en gerechten zonder al te veel poeha. Aan de zijkant van de zaak vind je de kiosk waar dagelijks verse kibbeling wordt geserveerd.


6. R Port in Hoek van Holland

Bij de strandtent R Port in Hoek van Holland van Matthieu van den Assem smelten cultuur en natuur samen. Zo vind je overal bloemen en planten en gebruikte de ondernemer voor het interieur rauwe materialen uit de Rotterdamse Haven. Op het menu vind je kleine bites, salades en klassiekers als carpaccio, burgers en zalm. Nog een pluspunt: deze hotspot is het hele jaar geopend!

7. Sisters Beach in Katwijk

De nieuwste aanwinst van Katwijk aan Zee is strandpaviljoen Sisters Beach. De keuken staat helemaal in het teken van Italië: van antipasti en pasta tot pizza’s uit de oven. Naast eten in het restaurant is het ook mogelijk om hier te slapen in een van de beachbungalows.


8. Westpunt in Katwijk

Aan de boulevard van Katwijk aan Zee vind je de nieuwe strandtent Westpunt van Richard van der Horst. Het strandpaviljoen noemt zichzelf ‘A seaside rendez-vous’ en is dé plek om te ontbijten, lunchen, dineren en borrelen aan het strand. Op de menukaart vind je onder andere klassiekers als burgers, saté en wilde zeebaars.


9. Prince George in Schoorl

Strandtent Prince George is gevestigd aan het Strand Camperduin in Schoorl en is van Arthur Dontje en Herman Verhagen. De beachclub is geïnspireerd op het gezonken schip Prince George. In de zaak hangen foto’s van het schip, scheepstouwen, kompassen en roeren. In het restaurant is het mogelijk om uitgebreid te tafelen óf een snelle hap te nuttigen. Van the catch of the day tot spareribs en risotto: de uitgebreide menukaart biedt voor ieder wat wils.

Artikel delen