Open: Bar Bulot* op de vroegere Hertog Jan-locatie in Zedelgem

Gert De Mangeleer, Maxime Depreitere, Destin Cannaert, Joachim Boudens
Tags: chef

Open: Bar Bulot* op de vroegere Hertog Jan-locatie in Zedelgem

Restaurant Bar Bulot (Brugge) verhuisde eind 2022 naar de locatie waar vroeger het driesterrenrestaurant Hertog Jan huisde, in Zedelgem. De plek behield zijn unieke uitstraling maar werd verbouwd tot een gezellige maar eigentijdse plek die past bij het DNA van Bar Bulot: classics with a twist.

Foto's: Pieter D'Hoop

Over de nieuwe Bar Bulot in Zedelgem

De krijtlijnen van de Bar Bulot-filosofie liggen vast: eigentijdse versies van grote klassieke bereidingen, met af en toe een knipoog uit het grote innovatieboek van chef Gert De Mangeleer. Er zijn twee menuformules, Petit Bulot en Grand Bulot, en met de regelmaat van de klok kun je er terecht voor gelimiteerde seizoensgerechten, speciale menu’s en sfeervolle muzikale intermezzi.

'Bar Bulot staat voor finesse'

Brasserie van het jaar

Het restaurant is in goede handen met chef-kok Destin Cannaert en Maxime Depreitere, restaurantmanager en medevennoot die al meer dan tien jaar werkzaam is bij de groep. Als je aan Maxime vraagt waar Bar Bulot voor staat, antwoordt hij: "Finesse. De kracht om gasten een perfecte zakenlunch of intieme tête-à-tête te bezorgen in stijl. Je merkt het aan alles: de wijnkaart met de betere Europese wijnen, het warme en sfeervolle interieur, de fijngedekte tafel, de professionele service." Die aanpak ging niet onopgemerkt voorbij. Bar Bulot Brugge ontving een Michelinster en werd brasserie van het jaar volgens Gault Millau.

Bar Bulot-Pieter DHoop-3

Over Restaurant Bar Bulot

Bar Bulot was in het begin een pop-up geïnspireerd op de Noord-Franse bistro met het accent op vis, schaal- en schelpdieren. Daarna vervelde de bistro tot volwaardige luxe-brasserie, met eigentijdse en doorgaans ook iets lichtere versies van Belgische en Franse klassiekers. Bar Bulot in Brugge viel in de prijzen met een eerste Michelinster. In het najaar van 2021 kreeg Bar Bulot er een zusje bij in het Botanic Sanctuary hotel in het hartje van Antwerpen, waar sinds die periode ook Hertog Jan opnieuw hoge ogen gooit.

Artikel delen