Bar Bulot* verhuist naar vroegere Hertog Jan*** locatie, Zedelgem

Bar Bulot verhuist naar Zedelgem
Tags: chef

Bar Bulot* verhuist naar vroegere Hertog Jan*** locatie, Zedelgem

Restaurant Bar Bulot* in Brugge verhuist op 16 december naar de locatie waar vroeger het driesterrenrestaurant Hertog Jan huisde in Zedelgem. De plek behoudt zijn unieke uitstraling, maar wordt verbouwd tot een gezellige en eigentijdse bistro die past bij het DNA van Bar Bulot. Classics with a twist. Bar Bulot is onderdeel van de Hertog Jan Restaurant Group.

Foto's: Pieter D'Hoop en Tim Tronckoe

Restaurant Bar Bulot is een concept van chef Gert De Mangeleer en medevennoot Joachim Boudens. Het opende als een zomers pop-up-restaurant met Franse flair op de locatie aan de Torhoutsesteenweg in Sint-Michiels. Eerder zat hier Hertog Jan*** dat uitgroeide tot het internationaal gerenommeerde restaurant dat het vandaag is. Ook L.E.S.S. Eatery (als Bistro L.E.S.S.) zette hier zijn eerste stapjes.

Het gebouw

De villa in Sint-Michiels kent een lange geschiedenis als wijnbar en brasserie. Gert De Mangeleer en Joachim Boudens namen in 2005 de zaak over en klommen in sneltreinvaart op in de Belgische topgastronomie. Eén jaar later werd de avant-garde-stijl van Hertog Jan*** bekroond met een eerste ster, in 2009 volgde de tweede en twee jaar later de hoogste bekroning, de derde Michelinster.

'De bistro vervelde tot een volwaardige luxe-brasserie'

Over Restaurant Bar Bulot*

In de zomer van 2019 kreeg de witte villa een nieuwe bestemming. Bar Bulot was in het begin een pop-up-restaurant, geïnspireerd op de Noord-Franse bistro met het accent op vis, schaal- en schelpdieren. Daarna vervelde de bistro tot volwaardige luxe-brasserie met eigentijdse en iets lichtere versies van Belgische en Franse klassiekers. De brasserie viel eveneens in de prijzen met een eerste Michelinster. In het najaar van 2021 kreeg Bar Bulot er een zusje bij in het Botanic Sanctuary hotel in het hartje van Antwerpen, waar sinds die periode ook Hertog Jan*** opnieuw hoge ogen gooit.

Bar Bulot-Râgout-Pieter DHoop
Ragoût van Bressekip in bladerdeeg met kalfszwezerik, handgepelde Zeebrugse garnalen, mousselinesaus en verse frietjes

Waarom verhuist Bar Bulot?

Hertog Jan*** verhuisde in 2014 al naar de omgebouwde boerderij Hof De Pleyne in Zedelgem, waar het ruim vier jaar doorging als toprestaurant. Maar ook daarna bleef het monumentale gebouw met de stilistische uitbouw en de bucolische moestuin actief. Het fungeerde als hoofdkantoor, ruimte voor feesten en evenementen en als voorbereidingskeuken die de verschillende restaurants bevoorraadt en ondersteunt. De huur van de villa in Sint-Michiels liep dit jaar af, De Mangeleer en Boudens vonden het de juiste periode om Bar Bulot een nieuwe bestemming te geven. Vanaf 16 december 2022 kunnen gasten in een gloednieuw restaurant van de klassieke keuken genieten.

De nieuwe Bar Bulot in Zedelgem

De krijtlijnen van de Bar Bulot-filosofie liggen vast: eigentijdse versies van grote klassieke bereidingen met af en toe een knipoog naar het grote innovatieboek van De Mangeleer. Er zijn twee menuformules: Petit Bulot en Grand Bulot. Daarnaast kunnen gasten er terecht voor seizoensgerechten, speciale menu’s en sfeervolle muzikale intermezzi. De gerechten komen vanaf de opening uit een splinternieuwe keuken.

Bar Bulot-Interieur en eten-Pieter DHoop
Bar Bulot en Sabayon met compote van veenbes, amandel en vanille-ijs
Artikel delen