BAUT opent 3e zaak boven de Ziggo Dome in Amsterdam: BAUT Backstage

Restaurant BAUT Backstage boven de Ziggo Dome in Amsterdam

BAUT opent 3e zaak boven de Ziggo Dome in Amsterdam: BAUT Backstage

In maart opende BAUT de deuren van haar derde vestiging: BAUT Backstage. De restaurantgroep begon in 2012 met verschillende pop-uplocaties en vestigde zich permanent op de Wibautstraat en Stadionweg in Amsterdam. De opening van de nieuwe locatie is selectief geopend voorafgaand aan de concerten in de Ziggo Dome.

Boven de Ziggo Dome

BAUT Backstage vind je boven concertzaal de Ziggo Dome. Gasten dineren hier voorafgaand aan hun concert en worden meegenomen voor een 'kijkje achter de schermen'. Hiermee is het restaurant bedoelt als verlengstuk van de concertbeleving. Het interieur kenmerkt zich door de herkenbare rauwe en kunstzinnige stijl van BAUT. Met podiumtechniek wordt het restaurant sfeervol uitgelicht en de avond geheel in het teken gebracht van de optredende artiest.

*Tekst gaat verder onder de foto's

BAUT-Backstage-Ziggo-Dome-Amsterdam-1 Restaurant-BAUT-Backstage-Interieur-Amsterdam

*Voorplein Ziggo Dome (links) en interieur restaurant BAUT Backstage (rechts)

Thematisch menu

Afhankelijk van de tijd van het concert is het restaurant geopend voor lunch, borrel of diner. Per concert stelt BAUT-chef Michiel van der Eerde (bekend van het tv-programma MasterChef en Snackmasters) een thematisch menu samen, geheel in stijl van de artiest of show.

In december waren er al enkele try-outs van dit concept. Zo was er bij de Avond van de Filmmuziek een driegangenmenu met wijnarrangement van filmregisseur en wijnmaker F.F. Coppola, een over de top kleurrijk 'Like A Virgin'-menu bij Madonna en werd er in het openingsweekend geproost bij Holland Zingt Hazes met een blikje Heineken als welkomstdrankje.

Versterking

Voor zowel BAUT als de Ziggo Dome is de opening van BAUT Backstage een versterking van de bedrijven. De komst van het nieuwe restaurant is een goede toevoeging aan de totaalbeleving van de Ziggo Dome-bezoekers. Voor BAUT is het, naast een nieuwe vestiging, ook een nieuw thuis voor het productieteam, waarvandaan ze de catering en evenementen verzorgen in o.a. partnerlocaties Capital C, Johan Cruyff Arena en Koninklijk Theater Carré.

Chef-Michiel-Van-Der-Eerde-Restaurant-BAUT-Backstage-Amsterdam
Chef-kok Michiel van der Eerde
Interieur-Restaurant-BAUT-Backtstage-Amsterdam Uitzicht-Johan-Cruijjf-Arena-Restaurant-BAUT-Backstage-Amsterdam
Artikel delen