Angelo Kremmydas opent in juni restobar Marseille in Amsterdam-Oost

Angelo Kremmydas

Angelo Kremmydas opent in juni restobar Marseille in Amsterdam-Oost

Na het succes van Gitane in Amsterdam-West opent chef-kok Angelo Kremmydas nog een nieuw restaurant in de hoofdstad. Marseille gaat het heten en zal naar verwachting begin juni opengaan. De nieuwe restobar komt aan het Beukenplein in Amsterdam-Oost.

Tekst: Madelief de Weerd
Foto's: Nina Slagmolen

Het restaurant is nog geen jaar open en heeft nu al 10.000 Instagram-volgers, een 8 in het Parool én een wachtlijst van 40 reserveringen in het weekend. Gitane in Amsterdam-West is sinds de opening in juli 2023 een succes. Volgens eigenaar en chef-kok Angelo Kremmydas komt dat door het topteam dat er staat, keihard te werken én dicht bij zichzelf te blijven: “De hele zomer werkte ik negentig dagen achter elkaar. Niet ideaal, maar soms is het nodig.” Nu, negen maanden later, trekt hij het succes van de zaak door, want er staat een nieuw restaurant op de planning.

'De hele zomer werkte ik negentig dagen achter elkaar'

Begin deze zomer wil Kremmydas opengaan met zijn nieuwe restobar in Amsterdam-Oost. Marseille gaat het heten. Hij verklapt alvast dat het niet op Gitane zal lijken. Wel blijven de kleine gerechtjes en gezelligheid die je gewend bent van zijn restaurant in West. De nieuwe zaak krijgt een nóg grotere keuken en terras, waarbij de focus op Griekenland ligt, Kremmydas’ roots. Maar dan wel op bistroniveau én in een Frans jasje. 

Over Gitane

De naam Gitane betekent zigeuner en dat is precies waar het concept van dit restaurant op is gebaseerd. Kremmydas werkte in het verleden in verschillende keukens over de hele wereld: van Grieks en Aziatisch tot Midden-Oosters. Al deze ervaringen en impressies van verschillende culturen neemt hij nu – net als een zigeuner - mee in Gitane. “We koken wat we lekker vinden en maken alles zelf. Je vindt hier geen bestelbus voor de deur, want samenwerken met lokale leveranciers en producten vind ik superbelangrijk. Daarmee maak je echt het verschil.”

Drieluik-Gitane-Nina-Slagmolen

Continu druk

Kremmydas blikt terug op de opening van Gitane. “Ik vond het zo spannend om mijn eerste eigen zaak te openen. Nu ik zie dat we continu vol zitten en consistentie kunnen blijven bieden, is die spanning wel weg. Zelfs in moeilijke maanden als januari en februari hadden we het druk. Dat geeft veel energie.” Hoe het komt dat het altijd druk is bij Gitane ligt volgens hem aan meerdere dingen.

Zo lag er voor de opening een goed socialmediaplan klaar, waar Kremmydas’ vriendin bij hielp. “We zijn erg actief op Instagram en laten onszelf precies zien zoals we zijn: niet superstrak, maar wel écht. In negen maanden tijd kregen we er 10.000 volgers bij.” Ook besteedde de chef-kok veel aandacht aan het interieur dat volgens hem veel gasten aantrok.

In oktober volgde een positieve recensie van Mara Grimm: “Kraakverse groenten en kruiden leveren bij Gitane energieke gerechten ramvol smaak op”, kopte Het Parool. Voor de review liep het al goed, maar Grimms woorden zorgden ervoor dat de gaatjes in de reserveringenlijst werden opgevuld. De wachtlijst ging van vijftien naar veertig reserveringen en in het weekend is dit nog steeds zo. “Het is dan echt een gekkenhuis”, zegt Kremmydas. “We draaien driehonderd man met een bezetting van 100% tijdens lunch en diner. Mensen eten overal door de zaak heen, zelfs staand naast de verwarming. Veel gasten keren terug, zo is er een stel dat hier al 43 keer heeft geluncht. Dat zegt wel wat!”

*Tekst gaat verder onder foto's Gitane.

Gitane-Amsterdam-Nina-Slagmolen-4 Gitane-Amsterdam-Nina-Slagmolen-1

Over Angelo Kremmydas

Kremmydas groeide op in Griekenland en werkte daar in een visrestaurant. Toen hij 22 werd, verhuisde hij naar Londen en ging een paar jaar later aan de slag als head chef bij Ottolenghi en NOPI van Yotam Ottolenghi. Uiteindelijk kwam hij terecht in Amsterdam, waar hij een Midden-Oosters restaurant opende met Ron Blaauw en werkte bij BAUT en Maris Piper. In 2023 opende hij zijn eigen restaurant: Gitane.

Artikel delen