La Nostra Gigi in Amsterdam: kleurrijke trattoria, bar en lounge ineen

Interieur La Nostra Gigi

La Nostra Gigi in Amsterdam: kleurrijke trattoria, bar en lounge ineen

Ondernemer Benjamin van Roekel heeft aan het Marie Heinekenplein in de Amsterdamse Pijp zijn eigen restaurant geopend: La Nostra Gigi. Het restaurant heeft een Italiaans shared dining-concept en biedt ook ruimte voor een borrel aan de bar. La Nostra Gigi is een kleurrijke trattoria, cocktailbar en lounge ineen. Creative director en interieurontwerper Will Erens van Too Many Agencies is verantwoordelijk voor de look & feel van La Nostra Gigi in samenwerking met Goesten & Goesten. Bekijk de foto's onderaan dit bericht.

Foto's: Today's Brew

“Ik zet graag horeca neer met een duidelijk concept waar iedereen zich thuis voelt. Waar mensen de hele week terechtkunnen voor een gezellige ervaring", vertelt eigenaar Benjamin van Roekel (29). De jonge ondernemer is al acht jaar actief in de horecawereld en runde met succes restaurants in binnen- en buitenland. Sinds 2020 is hij in Amsterdam actief en voor La Nostra Gigi zorgt hij samen met de nieuwe general manager Sage Sampson (Spaghetteria) voor de ultieme gastbeleving. “Een plek waar aandacht voor de gast centraal staat en waar alles wat we serveren toegevoegde waarde heeft. Van een goed getapt Moretti-biertje tot een uitgebreide shared dining.”

Gerechten en cocktails

In de keuken staat chef-kok Richard Way (Envy, Le Garage) die Italiaanse shared dining-gerechten bereidt. Van oesters, pizzetta’s, bruschetta en calamari fritti tot antipasti en vis-, vlees- en vegetarische gerechten. Daarnaast is er een uitgebreide cocktailkaart samengesteld door Best Bartender 2022 Stefan Sumual.

'La Nostra Gigi heeft een eclectisch Italiaans seventies dolce vita-ontwerp'

Eclectisch Italiaans 70’s interieur

Creative director en interieurontwerper Will Erens van Too Many Agencies is verantwoordelijk voor de look & feel van La Nostra Gigi. Hij deed dit in nauwe samenwerking met eigenaar Van Roekel en meubelbedrijf Goesten & Goesten.

Na Erens' werk voor restaurants in onder andere Londen, Barcelona, New York en recentelijk in Amsterdam voor Lolo’s en Secret Garden, zet hij nu met een ‘eclectisch Italiaans seventies dolce vita’-ontwerp het Italiaanse karakter van La Nostra Gigi kracht bij. Erens koos voor een romantisch en weelderig karakter, dat zich uit in een verrassend kleurrijk en extravagant interieur. Verspreid over de cocktailbar, lounge en trattoria vind je gezellige zitjes, groene prieeltjes, spiegels, glans, fluweel en heel veel kleur.

Erens werkte hiervoor samen met Monique Goesten, mede-eigenaar van Goesten & Goesten. Dit meubelbedrijf is gespecialiseerd in gebruikt en nieuw meubilair. Goesten: "Alles wat je ziet is een combinatie van gebruikt en nieuw. Zo hergebruikten we prachtige granieten tafelbladen en een chesterfieldbank van zes meter.  Het terras is daarentegen helemaal nieuw, net als de barkrukken en verschillende andere meubelstukken. Het was een enorm leuke samenwerking met Benjamin en Will met geweldig resultaat."

Livemuziek op zondag

Elke zondag is er livemuziek met wisselende musici. Door het jaar heen beweegt La Nostra Gigi met de seizoenen mee. Denk aan champagnefeesten in de zomer, spookachtige events in de herfst en winterse galafeesten tijdens de jaarwisseling.

La Nostra Gigi-Benjamin van Roekel
Ondernemer Benjamin van Roekel
La Nostra Gigi-8 La Nostra Gigi-10
La Nostra Gigi-6
La Nostra Gigi-7 La Nostra Gigi-13
La Nostra Gigi-17
La Nostra Gigi-15 La Nostra Gigi-14
La Nostra Gigi-3 La Nostra Gigi-1
La Nostra Gigi-5 La Nostra Gigi-4
Artikel delen