Beroemde cricketer Suresh Raina opent Indiaas restaurant Raina in Amsterdam: 'Een droom die uitkomt'

Suresh Raina van Indiaas restaurant Raina in Amsterdam

Beroemde cricketer Suresh Raina opent Indiaas restaurant Raina in Amsterdam: 'Een droom die uitkomt'

De bekende cricketer Suresh Raina uit India heeft een Indiaas restaurant geopend in Amsterdam-West: Raina. In 2022 verliet de ondernemer met inmiddels 24 miljoen Instagram-volgers de sport en nu betreedt hij de horecawereld. “Ik heb altijd enorme passie gehad voor twee dingen in m’n leven, één ervan was cricket en de ander lekker eten en koken. Het is voor mij een hele logische stap om nu een restaurant te openen, een droom die uitkomt.”

Hoofdfoto: eigenaar Suresh Raina

Menu en locatie

De menukaart van restaurant Raina, te vinden aan de Admiraal de Ruijterweg, is een afspiegeling van en een ode aan de Indiase keuken. Op de kaart staan gerechten uit verschillende streken van India, maar ook klassiekers zoals kip tandoori, butter chicken en verschillende curry's en kebabs. Omdat eigenaar Raina zelf enorm van Amsterdam houdt, staat ook naanbrood met Old Amsterdam op de kaart.

Dat hij in Amsterdam een restaurant opent, is geen toeval. Raina en zijn vrouw Priyanka hebben namelijk zelf in de Nederlandse hoofdstad gewoond. En hun dochter Gracia is er ook geboren.

*Tekst gaat verder onder de foto's

Eten-Restaurant-Raina-Amsterdam

Over Suresh Raina

In Nederland doet zijn naam wellicht niet gelijk een belletje rinkelen, maar in India, waar cricket groot is, is Suresh erg bekend. Hij ging als professioneel cricketspeler de hele wereld over en won diverse prijzen, waaronder die van de World Cricket Cup. De ondernemer heeft 24,1 miljoen volgers op Instagram.

“Ik heb altijd enorme passie gehad voor twee dingen in m’n leven, één ervan was cricket en de ander lekker eten en koken. Het is voor mij een hele logische stap om nu een restaurant te openen, een droom die uitkomt”, zegt hij.

Artikel delen