Deze 8 restaurants en 4 rooftopbars openen binnenkort in Amsterdam

Nieuwe horecazaken in Amsterdam

Deze 8 restaurants en 4 rooftopbars openen binnenkort in Amsterdam

De horeca blijft in beweging en in Amsterdam al helemaal. Binnenkort openen er namelijk een aantal nieuwe horecazaken, waaronder inspirerende restaurants en rooftopbars met uitzicht over de stad. Benieuwd waar je alvast naar kunt uitkijken? Je leest het hieronder in het overzicht.

1. Trattoria Breda & Enoteca (open eind juni)

Trattoria Breda & Enoteca aan de Czaar Peterstraat is de nieuwste aanwinst van horecagroep The Breda Group (bekend van o.a. Restaurant Breda, Klein Breda, Maris Piper en Pita in Amsterdam). De zaak bestaat uit twee concepten. Het voorste gedeelte is een eigentijdse trattoria waar pasta en gerechten uit de houtoven worden geserveerd. Het achterste gedeelte is een moderne enoteca (wijnkamer) waar gasten twintig verschillende soorten wijnen proeven via het By the Glass-systeem.

The Breda Group @DelphineChavelier

2. Gitane (open eind juni)

De Griekse chef-kok Angelo Kremmydas opent in Amsterdam-West café-restaurant Gitane. De naam betekent in het Frans zigeunervrouw en laat dat nou net de inspiratie voor de gerechten van Kremmydas zijn. Hij vertelt: “Smaken vanuit de hele wereld komen samen op de ontbijt-, lunch- en dinerkaart. Er zijn geen grenzen aan het combineren van wereldse kruiden en specerijen.” De kleine kaart bevat à-la-carte-gerechten waarin ook de mediterrane roots van Kremmydas terugkomen.

Kremmydas vergaarde zijn kennis en ontwikkelde zijn passie voor koken onder andere bij NOPI in Londen (Ottolenghi), Nacarat (Ron Blaauw), Maris Piper (The Breda Group) en BAUT (Michiel van der Eerde) in Amsterdam.

3. Vegitalian (open in september)

Op de plek van Happy Happy Joy Joy, komt nu de nieuwste zaak van Vegitalian. Het vegan-concept komt uit de keuken van horecaondernemers Sippien Baarsma, Wichert van Rijn en Joep van den Bersselaar. Hun filosofie is dat betaalbaar lekker eten, creativiteit en gastheerschap hand in hand gaan met duurzaamheid en gezondheid. Het restaurant heeft een Italiaanse keuken met een casual dining-concept. De eerste zaak in Utrecht was een grote hit en de ondernemers zijn nu klaar om Amsterdam kennis te laten maken met vega(n) Italiaanse lekkernijen.

Vegitalian is van Sippien Baarsma, Wichert van Rijn en Joep van den Bersselaar. De eerste twee ondernemers zitten ook achter onder andere de zaken The Streetfood Club (Breda en Utrecht), Ruby Rose (Utrecht), Carmel Market (Utrecht) en Rum Club (Utrecht).


4. Nieuwe zaak van Ad Schaap en Won Yip (open in september)

In september openen topondernemers Ad Schaap (CEO van restaurantketen De Beren) en Won Yip een horecazaak op het Rokin. Het restaurant krijgt een all day-concept met tweehonderd stoelen, twee bars en een toegankelijke kaart. “Het wordt een soort veredelde beer”, vertelt Schaap in dit interview: 'Na de zomer openen Won Yip en ik een restaurant in Amsterdam'.

Ad Schaap-PortretHorecaondernemer Ad Schaap

5. Krusta (open deze zomer)

Op het Europaplein opent deze zomer de pizza-pasta-bar van Sotiris Evstratiades: Krusta. Evstratiades heeft ook de restaurants Hick’s en KAIA in Amsterdam. De menukaart en het interieur van Krusta krijgen een Zuid-Europees tintje. “Wat ons anders maakt is dat de basis Italiaans is met de sfeer van Zuid-Europa. Traditionalle evolution”, laat de eigenaar weten.

Lees verder onder het kader met de rooftopbars

5 rooftops die komende maanden openen

Naast nieuwe restaurants openen er komende maanden ook vier nieuwe rooftops:

  • Selva en Sonora: op de 24ste verdieping van hotel nhow Amsterdam RAI openen deze zomer restaurant Selva en cocktailbar Sonora.
  • Hasta La Vista Baby: rooftopbar Cielo in INNSiDE by Meliá op de Amsterdamse Zuidas wordt op dit getransformeerd tot Hasta La Vista Baby: een Spaans restaurant met cocktailbar.
  • Ventuno: op de 21ste etage van het Ruby Emma Hotel in Amsterdam opent dit voorjaar een nieuwe skylounge: Ventuno. De zaak krijgt een Italiaans-Amerikaans concept.
  • LuminAir: de bekende Skylounge van het hotel DoubleTree by Hilton is nu LuminAir. De nieuwe bar heeft ook een groot terras en een evenementenruimte.
  • Fitz's on the Roof: Fitz’s on the Roof bevindt zich vanaf 25 mei 2023 bovenop het Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park, in het Oosterpark.
Lees meer over de rooftops in 'Deze 5 (!) rooftops openen komende maanden in Amsterdam’.

6. Vooges aan 't IJ (opening n.t.b.)

Vooges aan ‘t IJ vind je op de voormalige plek van Meneer Nieges aan de Westerdoksdijk. Het restaurant komt uit de koker van ondernemersfamilie Rolf (vader), Mischa (moeder), Tim en Daan Vooges. De zaak zou in juni openen, maar door inbraak en brandstichting zijn de eigenaren genoodzaakt om deze opening uit te stellen. Zodra ze open zijn, mogen gasten een groot terras verwachten, feestjes en een uitgebreide menukaart.

7. Restaurant van The Hoxton (open in augustus/september)

Het hotel The Hoxton opent in augustus/september de tweede locatie in Amsterdam in het Oostelijke Havengebied. Het hotel krijgt ook horeca: Breman Brasserie wordt een all day brasserie met een klassiek Europeesmenu met 270 plekken op het terras. Ook komt er een aparte lobby voor koffie en gasten die met de laptop willen werken. Tot slot komt er cocktailbar Barbue, Die Barbue  komt in het oorspronkelijke ticketkantoor van het gebouw.  The Hoxton komt in het iconische gebouw van het Lloyd Hotel.

Hoxton_Hotel

8. Restaurants en bars in The Diamond (open eind 2023)

Op de plek van de Heineken Hoek op het Amsterdamse Leidseplein openen de bekende horecaondernemers Won Yip en Martin Nijdam samen met Q Hospitality (de nieuwe naam van EHM Group) The Diamond. In het gebouw komt een hotel, exclusieve cocktailbar, een table d'hôte en een steakhouse met de naam: Heineken Hoek. De horeca opent eind 2023. Lees er meer over in Won Yip en Q Hospitality Group openen hotel met horeca op plek Heineken Hoek

The Diamond-Preview

 

Artikel delen