Bijna open: restaurant Nela in Valley Amsterdam

Bijna open: restaurant Nela in Valley Amsterdam

In Valley op de Zuidas in Amsterdam opent binnenkort het nieuwe restaurant Nela. De initiatiefnemers zijn de gerenommeerde chefs Hari Shetty en Ori Geller. Voorheen werkten zij bij diverse toprestaurants, zoals Nobu (Londen), Yafo-Tel Aviv (Tel Aviv) en Izakaya, The Duchess en Mr. Porter (Amsterdam). Nu bundelen zij hun kennis en kunde in het nieuwe restaurant Nela. 

Nela betekent puur. Dit is uitgewerkt in alle facetten van het restaurant. Zo vindt de gastronomie plaats op het vuur met eerlijke ingrediënten, direct ingekocht bij de bron. Het design bestaat uit natuurlijke en onbewerkte materialen. Met puur als uitgangspunt willen de chefs mensen, culturen en tradities verbinden.

Pure gastronomie

De gerechten worden bereid door middel van live fire cooking en met eerlijke en seizoensgebonden ingrediënten. Shetty en Geller: “We hebben specifiek gekozen voor live fire cooking, omdat bij dit vakmanschap de integriteit van de ingrediënten wordt gewaarborgd.” Door de hoge temperaturen schroeien ingrediënten snel dicht. Hierdoor gaat er weinig vocht verloren en wordt de structuur, smaak en presentatie optimaal behouden.

"Geen enkel bezoek hoeft hetzelfde te zijn."

Shared dining

Met het shared dining-concept hopen de chefs dat alle gasten zich welkom voelen. “De gerechten die het meest worden besteld, gaan het hart van de menukaart vormen. De uitgebreide kaart biedt voor iedereen wat wils en zorgt ervoor dat geen enkel bezoek hetzelfde hoeft te zijn”, vertellen Shetty en Geller. Zo zullen er steeds nieuwe gerechten zijn, bladeren wijnliefhebbers door de uitgebreide wijnkaart en is er een groot aanbod van verrassende cocktails.

*Tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

Nela Tiramisu Chilean Seabass Extra Virgin Olive oil,Sea Salt

Puur design

Zodra je het restaurant binnenloopt, zie je direct de open keuken waar vuur brandt vanuit de houtgrill en oven. Een culinair spektakel dat liefhebbers kunnen bewonderen vanaf de Chef’s Counter. Ben je eerder een wijnliefhebber? Dan kun je terecht bij de op maat gemaakte wijnklimaatkast. Shetty en Geller: “Onze fascinatie voor eerlijke producten, kwalitatief uitmuntend design en vakmanschap reikt verder dan de keuken. Het is de basis van al onze keuzes, zo ook op het gebied van design en creatieve partnerships.”

Studio Framework tekende voor het design en creëerde een lichte plek met natuurlijke kleuren en materialen. Lokaal talent zorgde voor de aankleding van het restaurant, zoals handgemaakt keramiek en een groot wandtapijt.

NELA 210def NELA 313def_2
Artikel delen