Nieuwe aanwinst voor Restaurant Maris Piper

Nieuwe aanwinst voor Restaurant Maris Piper

Maris Piper in Amsterdam-Zuid, onderdeel van The Breda Group, verwelkomt hun nieuwe chef Kwinten Albertijn. Hij ging eerder aan de slag bij Graanmarkt 13, L’epicerie Du Cirque, Le Pristine* en Chateau de la Chapelle. Hierdoor is Albertijn een echte aanwinst voor brasserie Maris Piper.

Albertijn wilde naar het hoogste niveau van de keuken klimmen. Daarom werkte hij vanaf het begin van zijn carrière elke dag keihard om zichzelf te verbeteren. Tijdens zijn economiestudie begon hij als afwasser bij Graanmarkt 13. Daarna beliep hij via de koude kant de weg naar de pass. Hij werkte mee aan vermeldingen in de We’re Smart Guide en The 50 Best Discovery List. Ook hielp hij mee aan de eerste groene Michelinster van België.

Klassieke kookstijl

Bij L’epicerie Du Cirque leerde Albertijn een klassiekere kookstijl aan van chef Dennis Broeckx. Hierdoor was hij helemaal klaargestoomd om aan de slag te gaan bij Le Pristine*, onder leiding van Sergio Herman. Hij werkte mee aan een eerste Michelinster. Zijn meest recente ervaring was als Head Chef bij Chateau de La Chapelle, een openluchtrestaurant met twintig plekken.

"Ik kan niet wachten om samen met het team de Chef's Table te optimaliseren."

Chef’s Table

Dankzij zijn ervaring in het openluchtrestaurant Chateau de La Chapelle zal Albertijn de Chef’s Table bij Maris Piper naar een hoger niveau tillen. Albertijn: “Ik kan niet wachten om samen met het team de Chef’s Table te optimaliseren, om hier vervolgens begin oktober een smaakvol en verrassend menu te serveren”. Eind oktober opent de Chef’s Table op donderdag, vrijdag en zaterdag. De brasserie zal dan ook zeven dagen per week open zijn.

Klassieke Franse brasserie-stijl

Met de kennis en ervaring vanuit de Vlaamse leerschool, geeft Albertijn de keuken van Maris Piper een eigen twist. “Veel van de gerechten die we serveren, at ik al van jongs af aan bij mijn grootouders aan de keukentafel. De klassieke Franse brasserie-stijl blijft voor mij nog altijd de basis van een goede keuken”, vertelt Albertijn.

Deze klassieke gerechten wil hij beïnvloeden met stijlen uit andere keukens en culturen. “Koken had voor mij altijd al een verbindende factor: zowel voor de gasten die een fijne tijd in ons restaurant hebben, als voor de chefs onderling in de keuken. Die verbindende factor laat ik graag terugzien en proeven in onze gerechten.” Zo voegde Albertijn onlangs een vegetarische ratatouille en een Hollandse bloedworst met burrata toe aan de menukaart.

*Tekst gaat verder onder de foto's.
Entree-Maris-Piper-1 Entree-Maris-Piper-4

The Breda Group

Freek van Noortwijk, Guillaume de Beer, Johanneke van Iwaarden en Vagarsh Mogatseljan zijn het kwartet achter The Breda Group. Inmiddels runnen zij verschillende bedrijven in Amsterdam, zoals Maris Piper in de Pijp, Restaurant BREDA op het Singel en Klein BREDA in de Utrechtsestraat. Daarnaast hebben ze twee concepten met Hidde Vloemans in de Foodhallen: Pita en The Noodle Shop. Verder openden ze afgelopen jaar een broodjeszaak aan de Kinkerstraat: PAINDEMIE.

Artikel delen