Bijna open: Taste Like Chicken, eerste kiploze restaurant van Nederland

Voorkant Taste Like Chicken

Bijna open: Taste Like Chicken, eerste kiploze restaurant van Nederland

Het eerste kiploze restaurant van Nederland opent in januari 2023 haar deuren op de Van Woustraat in Amsterdam. Hier zijn no chicks allowed: alle kipklassiekers staan op het menu, maar dan zonder het daadwerkelijke kippetje. "Je kan amper geloven dat het geen kip is." Bekijk onderaan dit bericht hoe het restaurant eruit komt te zien.

Taste Like Chicken is een kiptent, maar dan zonder de kip. Op het menu vind je sappige niet-kipburgers en allerlei andere klassieke kipgerechten. Denk bijvoorbeeld aan chicken & waffles met een smeltende dot softijs. Krokante chicken katsu met een milkshake of juist die bucket boneless chicken. Daarnaast bevat het menu hartvormige “kip”-nuggets als portie liefde voor de planeet en dier. 100 procent smaak, 0 procent kip. Niet alleen de kip is plantaardig. TLC maakte ook de shakes, sundaes, huisgemaakte sauzen en bijgerechten vegan. 

Kiplekker

Maar als het geen kip is, wat is het dan wel? Het team van Taste Like Chicken zocht bijna één jaar naar hun recept voor plantaardige kip; de code voor een plantaardig alternatief dat op elk level klopte. In geur, textuur en (na)smaak. 

'Als het geen kip is, wat is het dan wel?'

De basis van soja en erwteneiwitten, en zo min mogelijk toevoegingen, wordt in elk gerecht net anders afgemaakt om alles op zijn best te laten smaken.

*Tekst gaat verder onder de foto's.

Taste Like Chicken-TLC-6 Taste Like Chicken-TLC-7

Bezorgen en afhalen

Taste Like Chicken maakt hun kip vooral voor bezorging en afhalen. Wie er toch voor kiest om te blijven eten, kan plaatsnemen in het kleurrijke interieur. In plaats van te kijken naar standaard fastfoodzaken, liet TLC zich inspireren door hippe sneakerzaken en conceptstores. De designmeubels komen in dit urban-interieur met strakke kleurvlakken in blauwpaars, warm roze, neongeel en betongrijs. Achter een van de strakke wanden ligt TLC’s verborgen inifinity rainbow room. Ze is wel wat verlegen en daardoor alleen te bezoeken met het juiste wachtwoord.

Taste Like Chicken opent in januari 2023 op de Van Woustraat 29H.

Taste Like Chicken-TLC-3
Taste Like Chicken-TLC-2 Taste Like Chicken-TLC-4
Taste Like Chicken-TLC-5
Artikel delen