Open in hartje Utrecht: plant-based sushiconcept Howie Roll

Howie Roll in Utrecht

Open in hartje Utrecht: plant-based sushiconcept Howie Roll

In de Utrechtse binnenstad opende het plantbased-sushiconcept Howie Roll. Wat je kunt verwachten? Plantaardig sushi die razendsnel wordt klaargemaakt. Het is de eerste plantbased fastsushiformule ter wereld. Eigenaren zijn Selwyn Maan and Oscar Claessen. Bekijk onderaan dit bericht de foto's.

Vooruitstrevende formule

Maan en Claessen begonnen ooit een sushifoodtruck en openden later meerdere sushirestaurants onder de naam Meneer Temaki in Amsterdam en Deventer. Met de opening van Howie Roll hebben de twee een vooruitstrevende formule gelanceerd. De leidraad hierin is een lage ecologische voetafdruk. Deze plannen worden verwezenlijkt met behulp van investeringsbedrijf CIRCUS Ventures. 

Het menu 

Met chef-kok Kate Aldridge en Julian Bayuni ontwikkelden de ondernemers het plantaardige sushimenu. Echter, spreken de ondernemers zelf liever over ‘rolls’ in plaats van sushi. Op het menu vind je dan ook vijf kleine rolls, vijf grote rolls en drie cubes met onder andere plantaardige gefrituurde garnaal, groentes en tofu. De rolls zijn onderscheidend door de diverse vegan sauzen die te verkrijgen zijn. De dranken die worden geserveerd zijn van een Nederlands siropenmerk en verschillen per seizoen.  

Gasten bestellen de sushi via een bestelscherm en halen deze na een paar minuten op bij de balie. De sushi nemen zij mee óf eten ze ter plaatse op.

Howie Roll by Ninetynine-interieur
Interieur van Howie Roll

Design

De productiesnelheid is een van de voornaamste merkwaarden en een belangrijk aspect in de customer experience van Howie Roll. Interieurdesignbureau Ninetynine ontwikkelde daarom een interieur dat deze eigenschap duidelijk visualiseert. Het bureau gebruikte verschillende soorten kleuren, verlichting en materialen. De grote ramen geven de klant zicht op de bereiding van hun sushi terwijl ze op hun bestelling staan te wachten. 

Wachtruimte

De begane grond van Howie Roll is efficiënt ingedeeld. De zit-, sta- en wachtplekken zijn bedoeld voor gasten die komen voor een snelle hap. Het zitgedeelte op de entresol is weer bedoeld voor een traditionele restaurantervaring en hier kunnen gasten terecht die wat langer willen tafelen. In het bovengedeelte zijn warme materialen, levendige kleuren, hanglampen en speelse statements gebruikt. Ook vind je hier verschillende soorten zitplaatsen waar gasten tot rust kunnen komen en nog even kunnen blijven hangen. De gestoffeerde booths en banken zijn ideaal voor grotere groepen vrienden en families.

09_Howie Roll by Ninetynine-min 08_Howie Roll by Ninetynine-min

 

 

02a_Howie Roll by Ninetynine-min
De wachtruimte van Howie Roll
Howie Roll by Ninetynine voorkant Howie Roll by Ninetynine zitplek
Artikel delen