Op 1 juni 2025 opent Bistro Els haar deuren op het terrein van landgoed Vaeshartelt in Maastricht. De nieuwe horecagelegenheid richt zich op de Limburgse keuken in combinatie met de uitgangspunten van Dutch Cuisine: duurzaamheid, seizoensgebonden en lokale producten.
De bistro is vernoemd naar de Limburgse naam "Els" en verwijst tevens naar de gelijknamige kruidenbitter uit de regio. De culinaire leiding is in handen van Kris School, voorheen chef-kok bij Brasserie Flo in Maastricht. Volgens School wil de bistro een toegankelijke interpretatie bieden van streekgebonden smaken in een klassieke setting.
Bistro Els werkt nauw samen met Landfood Regout, waardoor ingrediënten zoals groenten en kruiden rechtstreeks afkomstig zijn uit de tuin naast het landgoed. Daarnaast is chef-kok Luc Kusters, oprichter van Dutch Cuisine en eigenaar van restaurant Bolenius in Amsterdam, betrokken als culinair adviseur.
De komst van Bistro Els betekent een uitbreiding van de horecafaciliteiten op landgoed Vaeshartelt, dat een lange historie kent als cultureel en culinair trefpunt.