Nidum Boetiekhotel in Grave is geopend en heeft zes design-kamers

Boetiekhotel Nidum in Grave

Nidum Boetiekhotel in Grave is geopend en heeft zes design-kamers

In een monumentaal pand in het Brabantse Grave is onlangs Nidum Boetiekhotel geopend. Het hotel is gevestigd op de bovenste etage van het pand en heeft zes kamers die elk zijn ingericht door een andere designer. Eigenaren zijn Aard Keijser en Lonneke van der Weyden van meubelbedrijf Keijser&Co. 

Het pand is een rijksmonument van vierhonderd jaar oud en werd enkele jaren geleden gekocht door Aard Keijser en Lonneke van der Weyden van meubelbedrijf Keijser&Co. Zij renoveerden het en maakten er een verzamelplek van voor bedrijven die zich richten op lifestyle en wonen én openden er restaurant Ovum.

Zes hotelkamers

In het gloednieuwe hotel zijn zes kamers gerealiseerd waar gasten kunnen overnachten. Deze kamers zijn ingericht door verschillende interieurontwerpers: Deze suites zijn ingericht door verschillende interieurontwerpers: ME Design & Interieur en FAM Design, Feran Thomassen, Thomas de Gier, Nathalie van Noordenne en Lonneke van der Weyden, Kees Marcelis en Linda Pol.

Elke kamer heeft een andere uitstraling, maar overal zijn de monumentale details nog goed zichtbaar. De kamers zijn ingericht met producten van de shops en showrooms van Nidum.

Nidum Boetiekhotel is een onbemand hotel. Dat betekent dat er alleen personeel aanwezig is tijdens het in- en uitchecken. Gasten worden via de entree van restaurant Ovum ontvangen. Vervolgens ontvangt de gast van een medewerker een toegangspas waarmee de suitedeur en andere deuren kunnen worden geopend.

*Tekst gaat verder onder de foto's

Roze_Hotelkamer_Nidum_Grave
Roze hotelkamer boetiekhotel Nidum in Grave
Botiekhotel_Nidum_Hotelkamer_Bed Interieur_Hotelkamer_Botiekhotel_Nidum_Grave


Over restaurant Ovum

Over het interieur van het restaurant dat twee jaar geleden werd geopend zegt Van der Weyden: “Het is tijdloos en chic en er is gebruik gemaakt van warme en luxe materialen, gecombineerd met moderne kunst. Vanuit de serre heb je mooi uitzicht over de grote monumentale binnentuin. Daar staat een kunstwerk met een link naar de naam Ovum, Latijns voor ‘ei’.” In de keuken van Ovum staat Sebastiaan Follong, eerder werkzaam bij onder andere De Leest*** (gesloten) en winnaar van het NK Jonge Koks 2020. Gasten kunnen er kiezen uit menu’s van drie tot en met zeven gangen.

Artikel delen