Brasserie Matt's in Buitenkaag is gerestyled: kleuren, patronen en prints

Estida restyling Brasserie Matts

Brasserie Matt's in Buitenkaag is gerestyled: kleuren, patronen en prints

Brasserie Matt's in Buitenkaag, van Marco Molloy, ligt dicht bij de Kagerplassen, een gebied dat veel toeristen trekt. Om een breder publiek aan te trekken realiseerde ESTIDA een volledige restyling van het interieur. Hiervoor haalden ze alles uit de kast: kleuren, patronen en zelfgemaakte prints, zelfs de bar kreeg een andere plek.

Busladingen vol - letterlijk - bezoeken Brasserie Matt's voor een lunch, borrel of diner. Naast deze grote groepen ontvangt de brasserie graag kleinere gezelschappen.

Verschillende zithoogtes en kleurenthema’s

Voorheen was de circa 220 m2 van Brasserie Matt's opgedeeld in twee ruimtes. Voor de nieuwe look and feel gooide designer Ronald Piron van ESTIDA het over een heel andere boeg: “De eigenaren wilden dat de bar prominenter aanwezig zou zijn en dat er een comfortabele loungehoek zou komen."

"Om een wat intiemere sfeer te creëren kozen we voor hoekjes met verschillende zithoogtes en diverse kleurenthema’s. Om alles toch bij elkaar te laten passen, bedachten we een specifiek kleurenpalet met onder andere oudroze tinten. Zo werd elke zone met een eigen kleur en uiteenlopende patronen aangekleed."

'De ruimte is nu spannender en levendiger'

De bar als eyecatcher

Om de aandacht meer op de bar te vestigen ging Piron rigoureus te werk. Hij gaf de bar een centrale positie, midden in het restaurant. “Als je nu binnenstapt, is de bar het eerste waar je oog op valt. Het is zowel een functionele drankbar als een uitnodigende dinnerbar en daarnaast een belangrijke sfeermaker."

"Dit draagt er ook aan bij dat de ruimte mooi is opgedeeld in zones, waardoor deze veel spannender en levendiger is. Het deel waar de groepen kunnen zitten, bevindt zich meer achterin. Hierdoor krijgen de bar en de loungehoek de ruimte en de aandacht die ze verdienen.”

De tekst gaat onder de foto verder.

E.S.T.I.D.A._Brass_Matts-57
Estida ontwierp een unieke print van een vrouwensilhouet

Kagerplassen in zelfgemaakte prints

Een andere wens van Brasserie Matts was dat de omgeving in het interieur zou worden verwerkt. De Kagerplassen vormden dan ook een ware inspiratiebron. “We hadden al het idee om zelf wandprints te maken. Wat is daarvoor mooier dan de elementen van zo’n prachtige omgeving? Windmolens, vissen, het zeilen."

"Om het geheel nog wat stoerder en persoonlijker te maken verwerkten we ook een heel tof vrouwensilhouet erin. Bovendien is op het plafond een gestileerde plattegrond van de Kagerplassen te zien”, vertelt Piron. “Kortom: we zijn behoorlijk trots op deze restyling. En het mooiste is natuurlijk dat Brasserie Matts zelf heel blij is met het resultaat en ook van hun klanten veel enthousiaste reacties krijgt."

E.S.T.I.D.A. Brasserie Matts E.S.T.I.D.A. Brasserie Matts
Artikel delen