Brasserie Tante Tilly in Roermond is open: 'Je favo excentrieke tante'

Tante Tilly

Brasserie Tante Tilly in Roermond is open: 'Je favo excentrieke tante'

Na de succesvolle zaak Mr. Sammi Bistro Bar in Roermond openden eigenaren Ankie Janssens en Michel Schlicher afgelopen september een nieuw restaurant in de stad: Tante Tilly. De zaak is geïnspireerd op dit personage. "Tante Tilly is jouw favoriete, excentrieke tante met een gouden randje." Het restaurant valt onder hun nieuwe horecagroep The Big Family Group.

Foto's: Enrique Mees

Personage als concept

Net als bij Mr. Sammi, kiezen ze ook bij de nieuwe brasserie voor een personage dat past bij het concept. De eigenaren vetellen: "Tante Tilly is jouw favoriete, excentrieke tante met een gouden randje. Na een lange wereldreis keert ze terug aan de Neerstraat 19 in Roermond, want ze is dol op jou."

'Tante Tilly is jouw favoriete, excentrieke tante'

Ze vervolgen: "Tante Tilly is niet van gisteren. Ze is vrijgevochten en weet precies wat ze wil. Ze begint in de ochtend met een stevig bakkie pleur, een dik stuk taart en een lekker likeurtje, maar kiest soms ook bewust. Ze is niet vies van de vroege borrel en lekker eten, daar weet ze alles van."

Uniek Roermonds verhaal

Het concept Tante Tilly komt overigens niet zomaar uit de lucht vallen. Dit concept is, met een knipoog, geïnspireerd op het verhaal van Roermonds eerste feministe en Nederlands eerste vrouwelijke raadslid Mathilde Haan (door bekenden Tilly genoemd). Een uniek Roermonds verhaal dat aandacht verdient, vonden Schlicher en Janssens. Het toeval bestaat dat zij er later achter kwamen dat Tilly’s ouderlijk huis lijnrecht tegenover de Brasserie ligt.

Om het geheel te omlijsten, richten de eigenaren ook een overkoepelende horecagroep op: The Big Family Group. Klaar voor de toekomst, want 'we zijn nog lang niet klaar met ondernemen en het uitdijende team voelt echt als een familie'.

Tante Tilly-Enrique Mees-2
Tante Tilly-Enrique Mees-7 Tante Tilly-Enrique Mees-6
Tante Tilly-Enrique Mees-3 Tante Tilly-Enrique Mees-4
Artikel delen