Brouwerij De Eeuwige Jeugd opent Levenslang Amsterdam

Header - Brouwderij de Eeuwige Jeugd

Brouwerij De Eeuwige Jeugd opent Levenslang Amsterdam

Brouwerij de Eeuwige Jeugd opent brouwclub Levenslang Amsterdam op vrijdag 18 en zaterdag 19 november. De brouwclub komt in het voormalige ketelhuis van de Bijlmerbajes. Het is de tweede locatie van de brouwerij, want ze zijn ook mede-uitbater van het succesvolle Café de Jeugd.

De locatie bevindt zich in het voormalige ketelhuis waarmee er bewust een belangrijk deel van de Bajes wordt behouden. De vergunning voor de horecalocatie is voor minimaal vijf jaar afgegeven. Midden in een stadsdeel waar veel nieuwe woningen en een nieuwe leefomgeving wordt gecreëerd, is Levenslang de eerste brouwerij en horecagelegenheid. “Toen wij als bierbrouwers voor het eerst in dit ketelhuis rondliepen, hadden we direct het gevoel dat alles op zijn plek viel. Het rauwe randje in combinatie met de unieke omgeving van het Bajeskwartier", vertelt mede-eigenaar Jules Oostendorp van De Eeuwige Jeugd.

"De komende vijf jaar gaan we hier iets heel moois neerzetten"

Diverse street-food-concepten

De keuken fungeert als een mini-foodhall met diverse soorten street-food-concepten op de kaart. De invulling van deze concepten verzorgt de gerenommeerde pop-up-uitbater Justin Brown, bekend van o.a. Bao Buns Amsterdam en The Chippy. Thomas Oostdijk, mede-eigenaar en -initiatiefnemer: “De beschikbare vierkante meters geven ons veel mogelijkheden om de brouwerij verder te professionaliseren. Deze ruimte geeft ons de kans om beide passies in één ruimte samen te brengen. We zijn dan ook heel enthousiast om hier de komende vijf jaar iets moois neer te zetten."

Levenslang Amsterdam opent elke donderdag, vrijdag en zaterdag om 17.00 uur haar deuren. Hierbij wordt op zaterdagnacht vaak samengewerkt met organiserende partners. Vanaf het voorjaar is het de bedoeling dat er een lunchkaart is. Verder krijgen de overige dagen van de week ook een invulling.

Brouwerij-de-eeuwige-jeugd-opent-levenslang-amsterdam-2 Brouwerij-de-eeuwige-jeugd-opent-levenslang-amsterdam-3
Artikel delen