Brunchconcept Florentin geopend in Amsterdamse Pijp

Brunchconcept Florentin geopend in Amsterdamse Pijp

De Amsterdamse Pijp heeft er een nieuw restaurant bij: Florentin, dat verwijst naar een hippe wijk in Tel Aviv. De focus ligt op brunchen met Israëlische gerechten, zoals mezze en shakshuka. Het restaurant is van  Batya Post (half-Israëlisch) en Ricardo Chaves (half-Colombiaans).

Batya is half-Israëlisch en opent samen met haar half-Colombiaanse man een plek waar gasten die brunchcultuur uit het Midden-Oosten kunnen ervaren. Op het menu onder andere een uitgebreid traditioneel ontbijt met eieren, salade, huisgemaakt brood en spreads en verschillende brunchgerechten, zoals shakshuka, schnitzel op challa (Joods brood) met hummus en matbucha en sabih met aubergine en aardappeltjes. Ernaast huisgemaakte sappen, lemonade’s en ijsthee. De Joodse challa en de Colombiaanse arepa zijn huisgemaakt.

Lees hier welke nieuwe restaurants er in Amsterdam nog meer zijn geopend!

Hippe wijk in Tel Aviv

Florentin is vernoemd naar de gelijknamige hippe wijk in Tel Aviv. "Net als De Pijp jaren geleden deed, ondergaat deze Israëlische een transformatie. De wijk is enorm in opkomst en inmiddels dé plek waar hip Tel Aviv bij elkaar komt. De kleurrijke en tikkeltje alternatieve uitstraling is doorvertaald naar de Amsterdamse Florentin."

Kleur speelt een belangrijke rol in de brunchzaak, met als centerpiece een graffiti-mural van street-artists en broers Wessel en Stein Koning. Florentin zit op de Eerste Sweelinckstraat en ier kunnen zo’n 24 gasten terecht. In de zomer komt daar een groot terras op het zuiden bij.

 

 

20230516-tomdoms_0239322
Artikel delen