Nieuwe restaurants Amsterdam: deze 43 zaken gingen onlangs open

Nieuwe restaurants Amsterdam

Nieuwe restaurants Amsterdam: deze 43 zaken gingen onlangs open

Elke dag openen er allerlei nieuwe veelbelovende horecazaken. Tijd om de beste nieuwe restaurants in Amsterdam uit te lichten. Van een restaurant, cocktailbar en club ineen tot hysterische rooftops en nieuwe restobars: deze 43 zaken openden onlangs hun deuren in onze bruisende hoofdstad én zijn de moeite waard om te bezoeken.

 

1. Soulkitchen - mei 2024

Een diner dat uitmondt in een feestje: dat is het idee achter het pas geopende Soulkitchen aan de Amstelstraat. De zaak is een restaurant, cocktailbar en club ineen, waarmee het gat tussen eten en uitgaan gevuld wordt. Tijdens het diner proef je verschillende soorten shared dining-gerechtjes, geïnspireerd op de Nikkei-cuisine: van sushirolls en aubergine met misoglaze tot wagyu met shiitake en sashimibowls. Klaar met het dessert? Dan is het voetjes van de vloer, want de dj draait hier tot laat in de nacht de beste tunes! Initiatiefnemers zijn Max en Koen van den Berg, Fulco Jellema, Jonathan Teclemariam, Gianni Schouten, Silven Valkhof en Sander Groet.

Soulkitchen Amsterdam_1

2. Bisous - mei 2024

De Frans-georiënteerde zaak Bisous opende begin mei aan de Albert Cuypstraat. Het is een plek waar je uitgebreid kunt dineren, maar ook later op de avond kunt aanschuiven voor een cocktail aan de bar. Daarom vind je op het menu een ruime selectie van barbites als oesters, kaviaar en crudité. Voor het diner kies je tussen klassieke gerechten zoals kreeft, bouillabaisse, kokkels in pastis en zeebaars. En dit allemaal in een glamoureus en intiem interieur dat designstudio JPDEMEYER&CO verzorgde. Eigenaren zijn Bas Noorman en Lowie Jansen.

Bisous-nieuwsbrief-4-juni
Foto's: RVDA

3. V12 - Mei 2024

Een oude metaalwerkplaats in Noord werd omgetoverd tot restaurant V12. Uniek zijn de oude details die bewaard zijn gebleven in het interieur (zie de rode ijzeren pilaren!) en de locatie aan het water. Het driegangenmenu wisselt elke maand, je hoeft alleen maar aan te geven of je vlees of vega(n) wilt en de keuken regelt de rest. Liever geen menu? Dan kies je tussen kleine gerechtjes die ideaal zijn voor bij de borrel. Eigenaren zijn Floris Rijkenberg, Meike Kerklaan en Sander Hietbrink. 


4. Café CENC - juni 2024

De familie Parry - van Bar Parry en Balthazar's Keuken - heeft een nieuw familielid: Café CENC. De nieuwe restobar vind je op de oude plek van Bambino aan de Vijzelgracht in hartje Amsterdam. Op het menu staan simpele, maar steengoede gerechtjes: van brioche met garnalen en kokkels met witte port tot krab met citroenmayonaise en gegrilde tarbot. Goed om te weten: je kunt hier niet reserveren, dus wandel gewoon naar binnen!


5. Café Freddy - juni 2024

In hartje Pijp vind je Café Freddy: een bruine, moderne kroeg waar je traditionele Hollandse gerechten proeft. Stamppot, een broodje bal of kipsaté: je vindt het hier allemaal terug. De ouderwetse gordijntjes, schilderijen aan de wand en vazen met tulpen zorgen nog eens extra voor dat bruine kroeg-gevoel. Voor de feestnummers onder ons: op vrijdag en zaterdag is de zaak tot 03.00 uur open en kan er ook gedanst worden. Mede-eigenaren zijn Olivier Korijn en Noud Versteegh. 


6. Badcuyp - mei 2024

Badcuyp is de nieuwste restobar aan de Albert Cuypmarkt.  Eigenaren zijn Martin de Nes (ex Rijsel), Tobias Kuijt (ex Troef) en Joep Hermans (ex chef Bar du Champagne). Genoeg horeca-ervaring dus om hier een topzaak neer te zetten! Uniek is dat er wel 250 verschillende wijnen op de kaart staan en op open vuur gekookt wordt. Wat dacht je van geroosterde doperwt met schapenyoghurt? Of een Dutch yellowtail kingfish met oester en spek? Hier word je verrast door mooie combinaties!


7. Leo - mei 2024

Café-bistro Leo opende eind mei in Oost op het Beukenplein. De zaak is het nieuwste gezinslid van familie Goudvisch (bekend van Arie, Bonnie, Polly, De Neef van Fred en Moos) van de bekende Amsterdamse horecagroep 3WO. Net als de andere Goudvisch-zaken is Leo een ode aan de bruine kroeg en ontworpen door Studio Modijefsky. Het resultaat: een warme en gezellige zaak zaak met veel hout, marmer en andere natuurlijke materialen. Pluspunt is dat de zaak de hele dag open is. Van ontbijten met croissants tot een diner met steak tartare of ceasar salad, bij Leo ben je aan het juiste adres. Joost Lebesque is eigenaar. 

Leo - Amsterdam Oost - Header

8. Massalia - juli 2024

Nog een nieuwe zaak die opent op het Beukenplein is restobar Massalia van chef-kok Angelo Kremmydas. Vorig jaar juli opende hij Gitane in West. Het werd een groot succes en Kremmydas vond het daarom tijd voor een volgende zaak. Hiervoor liet hij zich inspireren door Marseille, een stad in Zuid-Frankrijk die in het Grieks 'Massalia' betekent. De stad werd oorspronkelijk gesticht door Grieken en dat is precies waar Kremmydas zijn roots liggen. Op het menu vind je de Griekse gerechten terug, maar dan wel in een bistro-brasserie-jasje. Wij zijn erg benieuwd!

9. BAUT Backstage - maart 2024

Boven de concertzaal van de Ziggo Dome vind je sinds maart BAUT Backstage. Het is inmiddels de derde vestiging van BAUT-chef en -ondernemer Michiel van der Eerde. De zaak is selectief geopend, voorafgaand aan de concerten die bij Ziggo Dome plaatsvinden. Voor elk optreden stelt Van Eerde een thematisch menu samen die geheel in stijl is van de artiest of show. Het interieur kreeg de herkenbare rauwe en kunstzinnige elementen die we gewend zijn van BAUT. Extra leuk is de verlichting die met podiumtechniek geregeld wordt en zo de avond in het teken brengt van de optredende artiest. Een must-go voorafgaand aan je concert!

Restaurant-BAUT-Backstage-Interieur-Amsterdam

10. The All Out - april 2024

Eten, drinken én entertainment: dat is waar het om draait bij The All Out op de Europaboulevard. Geniet van een cocktail en kleine bites, terwijl je ondertussen de sterren van de hemel zingt in een van de karaokekamers of in de ballenbak duikt. Dit zijn niet de enige activiteiten, want je kunt ook sjoelen, darten en een potje shuffleboard spelen. Hier verveel je je geen moment! Oprichters zijn de mensen van social media experience The Upside Down in Amsterdam. 

11. Le PETIT Péché - december 2023

De kleine zonde, oftewel Le PETIT Péché. Dit kleine restaurant dat in december 2023 opende doet zijn naam eer aan en heeft ruimte voor slechts 24 zitplaatsen. In de open keuken staat chef-kok en mede-eigenaar Wes ten Kleij die een wisselend menu en een kleine á-la-cartekaart ontwikkelde met ongeveer tien gerechten. De zaak zit in een oud koffiehuis en heeft vanbinnen de sfeer van een speakeasy. Le PETIT Péché is het zusje van restobar Café Beurre en is opgezet door Kim Jongbloed en Rutger Boukamp met chef-kok Wes Ten Kleij en vrienden Hugo van den Biggelaar en Skip Hemelaar.


12. Het Badhuis - maart 2024

Aan het Javaplein in Amsterdam-Oost zit sinds maart 2024 café-restobar het Badhuis. De horecagelegenheid dankt zijn naam aan het oude pand waarin het zit, want vroeger was dit dé plek waar Amsterdammers heengingen om zichzelf te wassen. De zaak beschikt over een groot en zonnig terras en is de hele dag open. Je kunt hier terecht voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner. Op de menukaart mag je spannende gerechten verwachten als ceviche, octopus met citrusvruchten en risotto. Eigenaren zijn Marek Dirksen, Arne de Wit en horecagroep 3WO.

Badhuis-Amsterdam

13. Café Cress - november 2023

Buurtrestaurant Café Cress vind je sinds november 2023 in Amsterdam-Noord. Met Cress willen eigenaren Jeffrey Klepper, Niamh Groentjes en Cyril Martineau een laagdrempelige plek creëren waar iedereen zich thuis voelt. Alsof je bij familie of vrienden in de woonkamer zit, maar dan wel met goede service en dito eten voor een betaalbare prijs. Er is een wekelijks wisselend menu, waarbij seizoensgebonden en verse producten van de markt worden gebruikt. De inrichting heeft een industriële stijl met groene accenten, en een grote open bar.

Cafe-Cress-team-en-interieur

14. ROUX - april 2024

Half april 2024 opende restaurant Roux aan de Westerstraat, in het oude pand van Pastaria. De zaak heeft in het midden een open keuken en het concept is casual fine dining met seizoensgebonden producten en uitgebreide wijnkaart. Eigenlijk kun je het een luxe bistro in een ontspannen sfeer noemen. Eigenaren zijn oudmedewerkers van Pesca Roos Bierhoff, Evy Marteijn en Allon Niessen. Restaurant Roux is hun eerste eigen restaurant.


15. De Japanner Zuid - maart 2024

Op de bruisende Zuidas zit sinds maart 2024 de nieuwe locatie van restaurant De Japanner. En je kunt hier niet alleen eten, maar ook terecht voor karaoke in de karaoke-lounge. Op het menu: Japans fingerfood als zalm tataki, gyoza en sushi. Naast de gerechten vind je er ook een uitgebreid aanbod van Amsterdamse en Japanse bieren, cocktails en sake. Aan de voorkant van de zaak is een ruim en zonnig terras waar je tot in de late uurtjes plaatsneemt. Tosao van Coevorden en Guido de Bruijn zijn de eigenaren.


16. Bennies - maart 2024

Na twee pop-up-restaurants openden Rick Swinkels en Isidoor van Esch in maart 2024 een permanente locatie van Bennies in Amsterdam. Je kunt hier vanaf nu terecht voor een lunch bij de croissanterie of 's avonds voor een diner met gerechten als zeebaars ceviche en ravioli. In samenwerking met architecte Elèn Letort is het design en interieur gedaan. Opvallend zijn de gele keuken en meubels die afkomstig zijn van verschillende bekende interieurontwerpers, zoals Jan de Bouvrie.

Restaurant-Bennies-opening

17. Prins en Aap - maart 2024

In designhotel Andaz Amsterdam aan de Prinsengracht opende in maart 2024 barstro Prins & Aap. Cocktails zijn hier een belangrijk element. Zo staat de internationale bartender Nikos Bakoulis achter de bar en is er een uitgebreide drankenkaart. Naast cocktails kun je hier ook lunchen, borrelen en dineren met Nederlands geïnspireerde gerechten als stamppot met cheddar en jalapeño. Het interieur is geïnspireerd op de Gouden Eeuw en de Amsterdamse stad, zoals je terugziet in de door AI gecreëerde Gouden Eeuw portretten.

Hotel-Andaz-Amsterdam-Barstro-Prins-Aap

18. Barbounia - januari 2024

In het Conservatorium Hotel bevindt zich sinds januari 2024 Barbounia. Het restaurant beschikt over een ruim terras en is geïnspireerd op de Middellandse Zee. Dit zie je terug in de gerechten met invloeden uit Zuid-Frankrijk, Italië en Griekenland. De zaak is open voor lunch, borrel en diner en heeft een uitgebreide kaart met salades, pasta’s en vegetarische gerechten. De kaart blijft gedurende de dag hetzelfde, tenzij je kiest voor het ‘La Dolce Vita’-menu dat verschillende gerechtjes en desserts bevat. Chef-kok Schilo van Coevorden staat er aan het roer.


19. Café Wu - februari 2024

Café Wu aan de Dappermarkt is een bistro geïnspireerd op de Chinese keuken en bijbehorende cultuur met Europese twist. Het concept is bedacht door chef-kok Timo de Beurs, Danny Lee (ook mede-eigenaar Chin Chin Club) en sommelier Chi Ling Wu. De Beurs staat in de keuken en bereidt de gerechten van het á-la-carte- of vijfgangenmenu. Ook is er een bijpassende wijnkaart met Europese wijnen uit Frankrijk, Duitsland en Italië, samengesteld door sommelier Wu. Na het diner kun je doorschuiven voor muziek in de Listening Bar. De bistro opende in februari 2024.


20. Enté - april 2024

In april opende restaurant Enté zijn deuren in het voormalige pand van Il Fiore aan de Lindengracht in de Jordaan. De eigenaren, Nathelie Kouwen en Tim Werners, hebben beiden gewerkt bij Bar Baut Zuid. Enté wordt omschreven als warm, laagdrempelig en ongedwongen. Hoewel de sfeer van het restaurant doet denken aan een typische bruine kroeg, wordt hier volgens de eigenaren echt goed eten geserveerd. Alles op de menukaart is van twaalf uur ’s middags tot twaalf uur 's nachts beschikbaar, want aan etenstijd, en tevens reserveringen, doen ze bij Enté niet. Het menu biedt een diversiteit aan kleine en grote gerechten. Denk aan camembert uit de oven met brood, oesters en steak.

Openingen Amsterdam - Ente

21. Riot Restobar - maart 2024

Aan de Amstelveenseweg vind je sinds maart 2024 Riot Restobar, onderdeel van Consious Hotel Amsterdam City. Het thema van het nieuwe shared dining-restaurant? Aardappelen! De zaak van Laura Estévez is een eerbetoon aan de opstand van Jordanese vrouwen tijdens de Eerste Wereldoorlog, dat de geschiedenisboeken inging als het Aardappeloproer. Je ziet dit niet alleen terug in het interieur, maar ook in de gerechten. Ga bijvoorbeeld voor de smashed aardappel met zhug, yoghurt en chili-olie. Of kies de croissant van aardappel met duxelles, tuinbonen en walnoten. Aardappelen worden hier gevierd!

1 - Restobar Riot  - Restobar Riot

22. Otemba Gyoza - februari 2024

In februari 2024 opende Otemba Gyoza in de Pijp. Hier draait alles om de kleine gevulde deegpakketjes: gyoza. Ze hebben een traditionele vulling, maar dan wel met een westerse twist. Neem bijvoorbeeld de Gyoza Langoustine met Old Amsterdam kaas of proef de Gyoza Otemba met pittige kip en een vinaigrette van tom kha kai. De combinaties zullen je verrassen terwijl je ondertussen geniet van een biertje, sake en muziek. Onderneemster Myrthe Slok opende de eerste Otemba vestiging in 2020 met haar broers Martijn en Bastiaan Slok. Nu deze tweede vestiging opende, groeit Otemba steeds verder


23. Krusta - februari 2024

Bij Krusta vind je funky gerechten uit de mediterrane keuken met Griekse invloeden. “Wat ons anders maakt is dat de basis Italiaans is met de sfeer van Zuid-Europa. Traditionalle evolution”, laat eigenaar Sotiris Evstratiades weten. Op de menukaart van deze pizza-pasta-bar vind je gerechten als bruschetta met Griekse aubergine, pizza en baklava. De wijnen komen voornamelijk uit Italië en er worden verschillende soorten cocktails geserveerd die zijn geïnspireerd op het eten. Krusta opende in februari 2024 op het Europaplein.


24. Novi - april 2024

Bij het Italiaanse restaurant Novi in Amsterdam-Oost kun je sinds april 2024 terecht voor lunch en diner. Overdag loop je naar binnen voor koffie en huisgemaakte focaccia’s en in de avond neem je plaats voor huisgemaakte pasta’s en een goed glas wijn. De eigenaren van Novi zijn Eshwin Boetting en Maarten Koelink, bekend van restaurant Kop van Oost. Novi zal een echt buurtrestaurant moeten worden met een all-day concept. 

Novi-Amsterdam-ingang

25. THE SIREN - mei 2024

Aan de boulevard van het Rokin zullen de deuren van THE SIREN zich in mei 2024 openen. Je kunt hier terecht voor gerechten uit de mediterrane keuken met invloeden uit Spanje, Frankrijk, Italië en Griekenland. Op het menu: huisgemaakte pasta’s en verse zeevruchten tot vleeswaren. Het interieur is geïnspireerd op het Middellandse Zeegebied met marmeren en koperen accenten. Eigenaren zijn broers Roy en Mike Poppes en Michiel Dekker, ook wel bekend van SECRET GARDEN.

Interieur-THE-SIREN

26. CanCanteen - december 2023

In december 2023 opende CanCanteen Houthaven in Amsterdam-Noord. En er komen nog meer vestigingen, want in juni en augustus van dit jaar openen twee nieuwe locaties in het Cruquiusgebied en Westerpark. Het concept draait om het samenkomen van mensen en omschrijft zichzelf als een modern buurthuis. De zaak is de hele dag open voor ontbijt, lunch en diner. Op het menu: gerechten als een ontbijtbowls, salades en pasta’s. Verder is er een uitgebreide drankenkaart met huisgemaakte siropen, wijnen en cocktails. Eigenaren van CanCanteen zijn Galtjo Beek en Mike Pietersz, bekend van Anne&Max in de Houthavens.

CanCanteen-Ketens

27. ELA Restobar - december 2023

In het hartje van de Jordaan zit ELA Restobar. Deze all day-zaak serveert mediterrane gerechten met een twist, zoals burrata met pistache, peterselie, pesto en courgette. Ook is er een uitgebreide drankenkaart met verschillende bieren, wijnen en cocktails. Eigenaren van ELA zijn Thijs Bouma en Desmond Ben-Smith. Zij vernoemden de horecagelegenheid naar de locatie: de Elandsgracht. De restobar heeft een donker en modern interieur met een knusse sfeer.


28. De Willem - september 2023

Bij restaurant De Willem op het Haarlemmerplein kun je sinds september 2023 de hele dag terecht voor een hapje of drankje. Ontbijt met granola en yoghurt, lunch met keuze uit verschillende broodjes of dineer met sukade, gnocchi en zuurkool. Alleen borrelen? Kan ook! Op de uitgebreide drankenkaart staan cocktails, frisdranken en een breed assortiment wijnen. Eigenaren zijn Jamie van der Will, Maarten de Vries en chef-kok Jef van den Hout. Gault&Millau beloonde de zaak met 12 | 20 Gault&Millau punten. 

29. Restobar Jacob - april 2024

Restobar Jacob is de nieuwe restobar aan de Bilderdijkstraat in Oud-West. De horecafamilie Van Breda, bekend van Amsterdamse cafés Weber, LUX en Helmers, is de eigenaar. De familie wil in deze nieuwe restobar de ontspannen sfeer van hun cafés uitbreiden met kwalitatief eten en drinken. Gasten kunnen een eigentijdse Europese keuken verwachten met kleine en middelgrote borden om te delen, waarbij een goede balans wordt gehandhaafd tussen plantaardige, vlees- en visgerechten. De keuken wordt geleid door de voormalig souschef van Coulisse, Neil Perukel, die straks als chef-kok bij Jacob aan het roer staat.

1 - Restobar Jacob - Amsterdam

30. Kafé Kontrast - november 2023

Mix de Noorse keuken met Indische streetfood-gerechten en je krijgt Kafé Kontrast midden in de Pijp dat in november opende. Deze twee contrasterende wereldkeukens gaan perfect samen, volgens chef-kok en eigenaar Ellinor Strinnholm. Ze deed ervaring op bij Michelinrestaurants in Zweden en haar reizen naar Indonesië. Al deze kooktechnieken combineert ze nu in verrassende gerechten als gegrilde garnalen met sambal en padang haring met duivelsei.

Kafe-Kontrast-Amsterdam

31. Tapasbar Pepito - augustus 2023

Acteur Manuel Broekman en horecaondernemer Tijn Verstappen (ondernemer van onder andere Gertrude, La Parole en Linguini in Amsterdam) openden in augustus 2023 tapasbar Pepito in Oud-West. De vrienden gingen langs bij tapasbars in Spanje en deden hier inspiratie op voor het interieur en de menukaart. Hierop vind je zowel vis als vlees- en vegetarische gerechten. Denk aan calamares, Spaanse kroketjes met ham en gefrituurde paprika.

32. Le Grand George - oktober 2023

Dineren alsof je in Parijs of New York bent, dat doe je bij Le Grand George op de Zuidas. Het is inmiddels de achtste vestiging die de Amsterdamse keten George in oktober 2023 opende. De zaak heeft 140 zitplekken, een vide én een private dining-gedeelte. Het kloppende hart van het restaurant is de open keuken met rotisserie en grill, die je een front-row beleving biedt van de chefs. Ze bereiden hier onder meer de signature poulet aux morilles, maar ook andere vertrouwde George-gerechten als de steak tartare en pizza tuna.

Le Grand George-Amsterdam-Header-1

33. Gossler & Florin - september 2023

In september 2023 opende Gossler & Florin: een neo-brasserie op de plek waar voorheen Daalder Atelier zat. Het à-la-cartemenu bevat internationale klassiekers, bereid met moderne kooktechnieken. De zaak is de ideale uitvalsbasis om lekker lang te dineren óf een goed glas wijn aan de bar te drinken. 

Neo-Brasserie Gossler & Florin - Entree header-1Foto: LvFFood

34. Vooges aan ‘t IJ - september 2023

Horecafamilie Vooges nam de bekende horecahotspot Meneer Nieges over en toverde het om tot Vooges aan ‘t IJ. Ze hadden geen lekkere start door een inbraak en brandstichting. Toch opende de zaak in september 2023 en draaien ze lunch, borrel en diner. Het contact met de gasten is hierbij het belangrijkste, laat de familie aan het Parool weten: “Daarin onderscheiden wij ons van andere tenten. Wij willen dat onze gasten zich gezien en gehoord voelen. Een praatje maken hoort daarbij.”

Restaurant_Vooges_Amsterdam_T_IJ

35. Brasserie Margaux - november 2023

Aan de Beethovenstraat opende Brasserie Margaux, een Franse zaak die de grotere zus is van Café Garcon in Oud-Zuid. Eyecatcher van de zaak is de grote bar en de open keuken met chef’s table. Overal waar je kijkt zie je antieke Franse meubels, marmeren tegeltjes en dikke marmeren barbladen. Net als het interieur is het menu ook typisch Frans met oesters en schelpdieren, moules marinières en coq au vin!

Wijnkelder-Brasserie-Margaux-Amsterdam

36. Oaxaca - november 2023

Gefrituurde sprinkhanen en Chicatana-mieren: bij het nieuwe Mexicaanse restaurant Oaxaca krijgen gasten traditionele Mexicaanse gerechten geserveerd. De Spaanse chef Joan Bagur opende de zaak met zijn vriend Iñaki Lopez de Viñaspre eind november 2023. Gasten kunnen kiezen voor cocktails en streetfood, maar ook voor een menu van tien gangen. Op de kaart staan 32 mezcals. "De belangrijkste streken van Mexico en hun klassiekers komen aan bod met een traditionele Mexicaanse koffieceremonie tot besluit."

Oaxaca - Header

37. The Seafood Bar, Damrak - december 2023

The Seafood Bar opende in december de zesde locatie in de Beurs van Berlage aan het Damrak. Pepijn de Visscher, mede-eigenaar van The Seafood Bar: “Het Damrak is een van de imposantste straten van Amsterdam, met ongekende architectuur. We sparen kosten noch moeite om er een prachtige zaak van te maken die Berlage-waardig is. Samen met de Beurs, de Bijenkorf en de nieuwe Diorwinkel is wat ons betreft de toon gezet.” Op de kaart vind je veel vis, schaal- en schelpdieren, zoals we van The Seafood Bar gewend zijn.

The Seafood Bar 5

38. Showw - december 2023

Lendl Mijnhijmer en Dorus Floris openden in december restaurant Showw in het CrossOver, nabij de Amsterdamse RAI. De twee waren voorheen maître-sommelier en chef bij Bougainville* in Amsterdam: de verwachtingen zijn dus hoog. "De keuken draait om culinair comfort food. Het gaat om diepe smaken en het gebruik van mooie technieken. Gerechten waar emotie in zit. Sauzen die je met je vinger wil aflikken, dat mag bij Showw! Comfort is het sleutelwoord, op het bord, in het glas en in de zaal”, laten de eigenaars weten.

Interieur-Restaurant-Showw-Amsterdam

39. Gio’s by the River - november 2023

Italiaanse patronen, azuurblauwe strepen en klassieke decoratie: je vindt het in het uitbundige interieur van Gio’s by the River aan de NDSM-kade. De zaak opende in november 2023 en past perfect in het rijtje hysterische horeca, want overal waar je kijkt is iets nieuws te ontdekken. Op het menu staan Italiaanse gerechten die hun oorsprong vinden in verschillende delen van het land van pasta en pizza: van Lazio tot Piemonte en Calbrië.

Gio’s by the River 1-1

40. Ventuno - oktober 2023

Ruby Emma Hotel kreeg een nieuwe rooftopbar in oktober: Ventuno. Eigenaar is de Amsterdamse horeca- en vastgoedondernemer Ramez Ramzy die de zaak baseerde op een Italiaans-Amerikaans concept. Oftewel: de gouden jaren van New York, toen dinerclubs en entertainment hoogtij vierden. “Met Ventuno brengen we een eersteklas dinerbestemming naar Amsterdam. Naarmate de avond vordert, verandert de setting van de skylounge van een waanzinnige dinerervaring in een intieme clubomgeving met live entertainment, dansers, dj's en bottle service”, laat Ramzy weten.

41. Selva & Sonora - september 2023

Nog een nieuw rooftoprestaurant is Selva & Sonora op de 24ste verdieping van nhow Amsterdam RAI. Dit Latijns-Amerikaanse restaurant dat in september 2023 opende, is een ode aan het Amazoneregenwoud. Het groene interieur weerspiegelt de organische vormen van de Amazone-rivieren en zorgt voor een warme sfeer. Het menu is ook helemaal afgestemd op de Latijnse sferen met gerechten uit Mexico, Peru en Brazilië: van zeebaars-ceviche en een gegrilde tomahawk steak tot inktvis.

Restaurant_Selva_Amsterdam

42. Hasta La Vista - oktober 2023

The sky is the limit! We gaan nog even door met rooftopzaken, want ook Hasta La Vista opende in oktober 2023 haar deuren op de 19de verdieping van hotel INNSiDE by Meliá. Loop naar binnen en het voelt heel even alsof je een jaren 90 Hollywood-scène bent beland. Zo staat er een levensecht beeld van Arnold Schwarzenegger, een fontein en zelfs bomen. Het wordt echt een ongeëvenaarde en opwindende, funky ervaring", zegt mede-eigenaar Sven Sallaerts erover. De keuken is Spaans-Portugees en serveert tapasgerechten als mosselen, gamba’s en wagyu carpaccio.

Nieuwsbrief_Hasta la Vista Baby

43. Le French Café - oktober 2023

3WO Horeca Groep opende weer een Le French Café  in Amsterdam. Na het succes in de Javastraat, vind je sinds oktober 2023 ook een Le French Café aan de Admiraal de Ruijterweg. Beide zaken staan in het teken van joie de vivre. Hier dineer je in Franse sferen, maar dan wel met een Amsterdamse twist. Op de menukaart staan diverse Franse klassiekers: van gegratineerde slakken met kruidenboter tot bouillabaisse en côte de boeuf. Bon appetit!

Le_French_Cafe_Amsterdam

Artikel delen