Café Soof opent deuren in Den Haag: 'De tuin is het paradepaardje'

Café Soof Den Haag

Café Soof opent deuren in Den Haag: 'De tuin is het paradepaardje'

In Den Haag opende dit voorjaar Café Soof. De nieuwe horecagelegenheid is gevestigd in de historische Nutstuin tussen de Grote Markt en de Grote Kerk. Eigenaar is Marielle Tonnon: "Bij Café Soof gaan we voor een sfeer waar je jezelf kunt zijn en je thuis voelt."

Puur, vers en lokaal

Bij Café Soof worden de gerechten bereid met pure, verse ingrediënten van leveranciers dicht bij huis of - nog beter - uit de eigen tuin. Café Soof zit namelijk gevestigd in de Nutstuin van het Haagse Nutshuis, die vol staat met planten, fruitbomen, een kruidenkas en een bijenkast. Via de idyllische poort beland je in een oase van rust, midden in Den Haag centrum. Waar je letterlijk tussen de ingrediënten van jouw gerecht of drankje staat.

Het (middag)menu

De menukaart bestaat uit een mix van gerechten met bekende en minder bekende Oost-mediterrane smaken. Zo kun je bij het ontbijt kiezen voor brioche met eiersalade en avocado, maar ook voor Turkse eieren, of een croissant met dukkah, honing en geitenkaas. Hetzelfde geldt voor de lunch. Waar je kan kiezen uit gerechten, zoals de avocadotoast met Hollandse garnalen of een kipsandwich met kerriehumus of de aubergine-tahine.

“Onze keuken is het beste te omschrijven als ‘healthy comfort food’. Het zijn gerechten die je met unieke smaakcombinaties verrassen, vers, gezond én bovenal lekker zijn. Eten waar je je goed bij en door voelt”, vertelt Tonnon.

*De tekst gaat verder onder de foto.

Lunchgerechten-cafe-soof
Lunchgerechten Café Soof in Den Haag

Aperitivo

Café Soof verzorgt ook de aperitivo, oftewel het nuttigen van een drankje en hapje voor het avondeten. Op de borrel- en drankenkaart zijn verschillende wijnen, bieren en cocktails te vinden die gecombineerd kunnen worden met snacks, zoals Libanese bitterballen, crispy chicken met ras el hanout en crunchy oyster mushrooms met harissa yoghurt. 

Voor de gasten die geen alcohol willen drinken serveert de zaak ook verschillende frisdranken, limonades, verse theesoorten en koffies, waarbij je bij dat laatste ook nog eens 450 gram CO2 uit de lucht haalt door de duurzame bonen die worden gebruikt. Win-win.

*De tekst gaat verder onder de foto's.

Rose-cafe-soof-den-haag Crispy-chicken-cafe-soof

Tweede huiskamer

De tuin is het absolute paradepaardje. Ook bij slecht weer kunnen gasten hier neerstrijken. Voor de opening heeft het pand een metamorfose ondergaan om een toegankelijke sfeer te creëren. “Bij Café Soof gaan we voor een sfeer waar je jezelf kunt zijn en je thuis voelt. Of je nu bij ons aanschuift voor koffie, thee, ontbijt, lunch of borrel of je aan het werk bent, gezellig bijkletst met vrienden en familie of erop uit bent met de kids”, legt Tonnon uit.

Het interieur is het beste te omschrijven als fris, praktisch en ontspannen, met oog voor design en detail. Als je goed om je heen kijkt kan je elementen ontdekken uit het bankverleden van het Nutshuis. Zo is in de stoffering van lampen het behangpatroon van de oude Commissarissenzaal te vinden en is het zeshoekige tafeltje in de hoek gecreëerd met het beeldmerk van de spaarbank in het achterhoofd.

Artikel delen