Casual fine dining-restaurant Rosemary opent in Joure

Restaurant Rosemary in Joure - Header

Casual fine dining-restaurant Rosemary opent in Joure

Chef Jeroen van der Geest en maître Benthe Smithuis, bekend van Le Petit Bistro in Sneek, openden in juni hun tweede restaurant: Rosemary in Joure. Het menu is geïnspireerd op de Franse en Scandinavische keuken. Puur, vers en lokaal zijn de kernwoorden van het restaurant.

Zo lokaal mogelijk

Restaurant Rosemary biedt een casual fine dining-ervaring met gerechten geïnspireerd door de Franse en Scandinavische keuken. Van der Geest en Smithuis geven de voorkeur aan het koken met zo lokaal mogelijke producten. Gasten kunnen kiezen uit een seizoensgebonden menu met vier tot zeven gangen of gerechten van het compacte à-la-cartemenu. De kaart bevat onder andere steak tartaar, snoekbaars en brisket. Het restaurant is geopend voor lunch, borrel en diner.

*De tekst gaat verder onder de foto

3 - Restaurant Rosemary - Joure

Le Petit Bistro 

Le Petit Bistro, het eerste restaurant van Van der Geest en Smithuis, is een klein fine dining-restaurant met plaats voor slechts zestien gasten. De Franse keuken staat bij dit restaurant centraal met invloeden van Friese producten. Van der Geest en Smithuis: “In Le Petit Bistro in Sneek hebben we de afgelopen drie jaar resultaten mogen behalen waar we ontzettend trots op zijn. Zo staat Le Petit Bistro op de drempel van de top 100 in de Lekker.nl en hebben we momenteel 14 punten van Gault&Millau Nederland op onze naam staan. Inmiddels hebben we voor het restaurant in Sneek een fantastische nieuwe keukenchef, die daar samen met Benthe nog steeds voor de gasten klaar staat.”

1 - Restaurant Rosemary - Joure 1 2 - Restaurant Rosemary - Joure 1
Artikel delen