Drie vrienden openen Franse restobar Roux in Amsterdam

Roux Amsterdam

Drie vrienden openen Franse restobar Roux in Amsterdam

Restaurant Roux opende half mei de deuren in hartje Amsterdam. De eigenaren van Roux zijn de drie vrienden Evy Marteijn, Roos Bierhoff en Allon Niesen. Zij werkten eerder bij visrestaurant Pesca en hebben samen meer dan twintig jaar horecaervaring.

Klassiek met een moderne twist

Evy Marteijn, Roos Bierhoff en Allon Niesen serveren in Roux klassieke gerechten met een twist in een warme ambiance. De zaak heeft in het midden een open keuken en het concept is casual fine dining met seizoensgebonden producten en een uitgebreide wijnkaart. Eigenlijk kun je het een luxe bistro in een ontspannen sfeer noemen.

Roux, genoemd naar het klassieke Franse bindmiddel van bloem en boter, fungeert volgens de eigenaren als verbinding tussen de drie vrienden met een gedeelde passie voor eten, een gastvrije sfeer en een uitgebreide wijnkaart met meer dan driehonderd titels.

*De tekst gaat verder onder de foto.

KLassiek-gedekte-tafels-ROUX-Amsterdam
Klassiek gedekte tafels ROUX Amsterdam

Het menu

De menukaart van Roux bestaat uit een selectie aan bites, voor-, tussen-, hoofd- en nagerechten, die gasten à la carte kunnen bestellen. De focus van de wijnkaart ligt op Frankrijk en Italië, maar biedt ook keuzes uit Zuid-Afrika, de Verenigde Staten, Duitsland, Spanje en zelfs minder bekende wijnlanden zoals Luxemburg en België.

Het restaurant biedt een capaciteit van 75 gasten per avond en is momenteel vijf dagen per week geopend, al zijn er plannen om snel uit te breiden naar zeven dagen per week.

Gerecht-2-ROUX-AMsterdam Gerecht-1-ROUX-Amsterdam-1
Interieur-ROUX-Amsterdam--1 Interieur-ROUX-Amsterdam-1
Artikel delen