Geopend: restaurant Celia in Amsterdam

Geopend: restaurant Celia in Amsterdam

Op 1 oktober opende het nieuwe restaurant van hotel Kimpton de Witt in het centrum van Amsterdam: Celia. De Californische keuken staat er centraal en Wolfgang Birk is er chef. Bekijk foto's van het interieur en de gerechten (gemaakt door Ashan Mortezapour Photography) van restaurant Celia onder dit bericht.

Op de kaart van restaurant Celia in Amsterdam

restaurant celiaRestaurant Celia in hotel Kimpton de Witt haalt de moderne Amerikaanse keuken naar Nederland. Invloeden van over de hele wereld, denk aan de mediterraanse keuken, maar ook de Latijns-Amerikaanse en Aziatische, komen samen in een Californische cuisine met frisse gerechten. De zaak laat zich inspireren door deze verfijnde, maar relaxte kustkeuken. Celia combineert de gerechten met internationale wijnen en lichte cocktails, zoals een komkommermargarita en passionfruit sour.

De chef van restaurant Celia

Wolfgang Birk, eerder werkzaam bij de Amerikaanse Kimpton EPIC Miami en Casa Casuarina, geeft bij Celia een speelse draai aan het menu: geroosterde kip met citrus, de signature krokante vistaco’s met jackfruit slaw, zeebaars a la plancha met ponzusaus om te delen en corvina crudo met een kick van jalapeno. Ook op de kaart: groentes van de markt; bloemkool, koningsoesterzwam en zoete aardappel, allen met een twist. Licht en fris maar altijd comforting.

Het interieur van restaurant Celia

restaurant celiaHet design komt van Jacu Strauss en het team van Lore Group, eerder onder andere verantwoordelijk voor het design van cocktailbar Super Lyan (cocktailbar tegenover Celia) en Riggs Washington DC. In een simplistische stijl haalt Strauss ’t gemoedelijke van de Californische ‘60s en ‘70s de oceaan over. Een pallet van heldere en frisse tonen vangt het gevoel van vervlogen tijden, zonder dat Celia retro aanvoelt. Witte met zwarte tegels en gele details zijn gecombineerd met de warmte van massief houten vloeren, eikenhouten zitjes en de zelfontworpen constructie boven de bar. Celia vult met haar lichte en levendige stijl het kleurrijke design van Super Lyan aan.

Verlichting

De basisverlichting was een hele uitdaging, weet Sam Anders van dEP de Sfeerontwerpers: “We hebben deze boven het ‘technische plafond’, waarop allerlei buizen en spots zichtbaar zijn, geplaatst. Vervolgens hebben we alles wit laten spuiten. Daardoor ontstond een hele andere beleving.” 

Over restaurant Celia

Celia is van de eigenaren van Jansz. en Pulitzer Amsterdam. Het restaurant is elke dinsdag t/m zaterdag geopend voor diner.

Design Jacu Strauss en Lore Group
Licht: dEP de Sfeerontwerpers

Wil je op de hoogte blijven van meer openingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Artikel delen