[Fotoalbum] Kimpton De Witt, Amsterdam

Met de recente opening van Kimpton De Witt en de 3 bijbehorende f&b-outlets in Amsterdam, zet het Amerikaanse Kimpton Hotels & Restaurants de eerste stap in Europa. Entree Magazine neemt een kijkje in het gloednieuwe boetiekhotel.

Tekst: Iris Kranenburg

De Nieuwezijds Voorburgwal, tegenover het Centraal Station, is een van de drukste straten van Amsterdam. Het is er een komen en gaan van trams, fietsers en passanten. Wie echter het nieuwe hotel Kimpton De Witt binnenstapt, krijgt niets meer mee van het chaotische straatbeeld. De mooie en ruim opgezette lobby met frisse kleuren en meubels, zorgt voor een rustige en ontspannen plek midden in de hectische stad.

Eerste Europese locatie 
Maar eerst even terug naar het begin. 20 jaar lang bevond zich op deze plek viersterrenhotel Crowne Plaza Amsterdam City Centre, dat 8 jaar terug nog voor 17 miljoen euro werd verbouwd. Tot vorig jaar. Toen besloot de InterContinental Hotels Group (IHG), moederbedrijf van onder andere Crowne Plaza en Kimpton, er een vestiging van Kimpton te vestigen. De luxe boetiek- of designketen (hoe je het ook wilt noemen) heeft al 59 hotels in Noord- en Zuid-Amerika. De komende jaren komen er 16 bij.

Met Kimpton De Witt heeft het bedrijf de eerste locatie in Europa te pakken. Maar zeker niet de laatste. Amsterdam moet als toonaangevende hotelstad namelijk de brug voor Kimpton worden tussen de Verenigde Staten en Europa alsook Azië. Al bekend is dat er in 2020 in Parijs een hotel opent.

P.C. Hooft-huisje  
Grote plannen dus, zegt Mike Robinson, general manager van de Amsterdamse locatie. Met veel enthousiasme geeft hij een rondleiding door het pand dat in ruim 6 maanden tijd volledig transformeerde tot een chic hotel met 274 kamers. Daaronder 15 suites, met Little House als een van de pronkstukken. “Dit is een huisje van 4 verdiepingen waar de Nederlandse dichter en schrijver P.C. Hooft in de vijftiende eeuw woonde. In dit gedeelte zijn meerdere kamers, een vergaderruimte en privébar te vinden.”

De hotelkamers omschrijft Robinson als eigenzinnig, chic, verfijnd en intiem. “Met veel groen, grijs en blauw, en spullen van Nederlandse ontwerpers, zetten we een frisse sfeer met lokale elementen neer.”

F&b-outlets 
Naast de inkomsten uit de kamers, komt ook een behoorlijk groot deel uit de 3 f&b-outlets restaurant Wyers, de luxe cocktailbar House Bar en Miss Louisa Coffee + Beignets (voor to-goproducten). De 3 concepten staan onder leiding van general manager restaurants & bars Marc Peyer. “Wyers richt zich met de New Yorkse chef Sam DeMarco op Amerikaans highend-comfortfood”, zegt hij. SammyD, de bijnaam van de chef, sierde vorige maand de cover van Entree Magazine.

Informeel 
Overigens valt bij Kimpton De Witt meer op dan alleen het uitgebreide f&b-aanbod en stijlvolle interieur. Robinson: “De tijd dat contact tussen personeel en gasten in een luxehotel formeel en afstandelijk is, is voorbij. Wij laten dat zien door dagelijks van 17.00 tot 18.00 uur een gratis wine hour te organiseren. Voor personeel een perfect moment om kennis te maken met gasten. Ook leuk: groepen die willen hardlopen of fietsen door de stad, kunnen dat samen met mij doen.”

KimptonDeWitthotel.com, RestaurantWyers.com, HouseBarAmsterdam.com

Ontwerp hotel en House Bar: Michaelis Boyd Associates
Ontwerp Wyers, Miss Louisa Coffee + Beignets: Studio Modijefsky