Dam Tasty opent in Amsterdam-Zuid: focus op gezond en duurzaam

Opening Dam Tasty in Amsterdam en eigenaren

Dam Tasty opent in Amsterdam-Zuid: focus op gezond en duurzaam

Hein Vermanen, Behrooz Tanori en Boy Leonidas zijn de eigenaren van het nieuwe Dam Tasty dat eind augustus de deuren in Amsterdam-Zuid opende. Gezond, duurzaam en snelheid staan centraal in de kleurrijke zaak. "We willen een gezonde eetgewoonte lekker gemakkelijk en leuk maken."

Snelle gezonde maaltijd

Een gezonde levensstijl en bewust zijn van wat je eet en drinkt. De twee vrienden Hein Vermanen en Behrooz Tanori kennen niet anders. "Maar even snel iets te eten scoren in Amsterdam als dit je standaard is, was tot nu toe onmogelijk. Dan maar zelf doen." Na drie jaar voorbereiding haakt ook Boy Leonidas aan en komen in Dam Tasty hun kennis van gezonde voeding, de beste ingrediënten, lekkere gerechten en een kleurrijk interieur samen.

Dam Tasty is zeven dagen per week geopend en te vinden aan de Zeilstraat in Amsterdam-Zuid: voor een maaltijd of even snel iets tussendoor en kan zowel binnen als op terras het worden gegeten, voor takeaway of thuis worden bezorgd.

*Tekst gaat verder onder de foto

Dam_Tasty_Amsterdam_Zuid
Dam Tasty in Amsterdam-Zuid

Damn tasty food en drinks

Dam Tasty is een kleurrijke zaak, gevestigd in een hoekpand in de Zeilstraat. Met een grote bar waar gasten hun bestelling door kunnen geven en waar onder andere veganbananenbrood van Bakkers Bakery ligt uitgestald. Iets verder in de zaak wordt koffie gezet en worden de sappen en (eiwit)shakes vers gemaakt.

Bij Dam Tasty kunnen gasten onder andere kiezen voor een Tasty Tray. Bij deze optie kies je eerst je proteïne als basis (vis, vlees, kip of vegan), twee bijgerechten, zoals groenten en koolhydraten (bijvoorbeeld rijst of bulgur) en een saus. Daarnaast staan er ook een aantal signatures op het menu. Verder is er nog keuze uit verschillende piadine (Italiaans flatbread), bowls met homemade granola van Amsterdam, verse sappen, (eiwit)shakes en gezonde snacks als zoals worteltaart en haverkoeken.

Behrooz: “De vraag naar een gezonde, duurzame, maar ook snelle maaltijd wordt steeds groter. Een plek waar je even snel iets kunt eten (of bestellen) zonder dat het gelijk een vette hap is."

'Wij staan voor pure ingrediënten, eten zoals onze voorouders deden'

"We omarmen de seizoenen en serveren lekkere, eerlijke en gezonde maaltijden. Eten is essentieel als brandstof voor ons lichaam, maar echt goede producten vormen de brandstof voor onze ziel.”

*Tekst gaat verder onder de foto

Eten_Drinken_Dam_Tasty_Amsterdam
Eten en drinken van Dam Tasty

Huisgemaakt, vers en gezond

Alles wordt bij Dam Tasty bereid met  duurzame ingrediënten en zo veel mogelijk in huis gemaakt. Met behulp van de chef-kok Ralph Woerde en receptenontwikkelaar Julia Hartman is er een menu samengesteld. Bij de gerechten staat informatie over het aantal calorieën, zodat gasten bewust worden van wat ze eten.

Maaltijd_Dam_Tasty_Amsterdam Gerechten_Dam_Tasty_Amsterdam
Artikel delen