De Kas* opent pop-up wijnbar in Sint-Olofskapel in Amsterdam

De binnenkant van Sint Soif
Tags: wijn

De Kas* opent pop-up wijnbar in Sint-Olofskapel in Amsterdam

De Kas* en het vijfsterrenhotel NH Collection Barbizon Palace in Amsterdam slaan de handen ineen en openen pop-up wijnbar Sint Soif. De wijnbar zit in de historische Sint-Olofskapel in de binnenstad van Amsterdam. Van 4 tot en met 22 januari kun je aan de kop van de Zeedijk genieten van een glas wijn, ongedwongen service en lekker eten in de oudste kapel van Nederland.

Sint Soif

Chef Jos Timmer van sterrestaurant De Kas*: “Het leek er even op dat de potten en pannen een maandje onaangeroerd zouden blijven. Onze keuken wordt namelijk verbouwd, maar we wilden uiteraard graag verder koken.” Vanaf 4 januari trekt het voltallige personeel van restaurant de Kas* naar het NH Collection Barbizon Palace waar de deuren van de Sint-Olofskapel geopend worden voor pop-up wijnbar Sint Soif. 

newnew (2)
Sint Soif

Cider, wijn en oester

In de vijftiende-eeuwse kapel zal het tot en met 22 januari helemaal draaien om cider, wijn, oesters en de lekkerste groentegerechten uit de tuinen van De Kas in de Beemster en Amsterdam. Het restaurant is een opvolging van eerdere succesvolle pop-ups in de kapel van NH Collection Barbizon Palace. General manager Ludo de Jong ziet het restaurant alvast graag komen: “De oudste kapel van Amsterdam leent zich perfect als achtergrond om fijne gastronomie te ervaren. Met het NH Collection merk staan we garant voor een uitstekende culinaire beleving, we zijn dan ook trots dat we met onze locatie daartoe kunnen bijdragen. Met Olof’s bieden we geregeld plaats aan unieke pop-up concepten, met prachtige samenwerkingen als resultaat.”

Sint Soif Sint Soif

NH Collection & De Kas

NH Collection is het premium merk van de NH Hotel Group met hotels in iconische gebouwen in wereldsteden zoals Amsterdam, Berlijn, Madrid, New York en Buenos Aires. Er zijn 87 NH Collection hotels op 55 bestemmingen wereldwijd, waarvan drie in Amsterdam.

Restaurant De Kas* is gevestigd in de voormalige stadskwekerij in park Frankendael in Amsterdam-Oost. De Kas* is een van de eerste farm to table-restaurants ter wereld, ontving in 2021 een groene Michelinster, in 2022 een rode Michelinster en werd opgenomen in de rankinglijst van het team achter The Worlds 50 Best Restaurants; de 50 Best Discovery.

Artikel delen