Horeca-inrichting: deze 5 restaurants hebben de mooiste interieurs ter wereld

Best Restaurant Design 2023

Horeca-inrichting: deze 5 restaurants hebben de mooiste interieurs ter wereld

Best Restaurant & Bar Design Awards reikte voor de vijftiende keer op rij prijzen uit voor de mooiste horecadesigns ter wereld. De twee algehele winnaars zijn Cicchetti in Londen (Verenigd Koninkrijk) en Luma in Adelaide (Australië). Daarnaast maakten ze nog drie regionale winnaars bekend. Bekijk de foto's van de horeca-inrichting hieronder!

1. Cicchetti in Londen, Verenigd Koninkrijk

Cicchetti is een Italiaans restaurant van de San Carlo groep in het bruisende Londen. De stad staat bekend om zaken met prachtige interieurs, dus het is niet vreemd dat de algehele winnaar ook hier gevestigd is. Het interieur is ontworpen door Fettle Design die de zaak een art deco-uitstraling gaf met een glamoureuze en vintage twist. Van een gesneden eikenhouten lambrisering en spiegelplafonds tot geometrische verlichtingsarmaturen: de zaak is tot in de kleinste details afgewerkt. 

Best Restaurant Bar Design Awards 2023-Cicchetti in Londen

2. Luma in Adelaide, Australië

Luma in Adelaide, Australië is de tweede algehele winnaar. De zaak is een restaurant en bar ineen en heeft een elegant design met als eyecatcher de 'sculptural chandelier'. Het is een neonlamp die rond het plafond wervelt en buigt. Het designbureau achter dit meesterwerk is Hachem Design. 

Best Restaurant Bar Design Awards 2023-Luma in Adelaide

3. Delizio in Koeweit

Delizio in Koeweit is de regionale winnaar in het Midden-Oosten en Afrika. Het design komt van het bureau Lines die het interieur mooie aardentinten gaf, veel planten en prachtige tegels.

Best Restaurant Bar Design Awards 2023-Delizio in Koeweit

4. Lai Zhou in Shanghai, China

Roomoo Design Studio verzorgde het interieur voor Lai Zhou in Shanghai, China. De regionale winnaar in Azië. Ze gebruikten in het interieur afvalmaterialen en verdeelden de ruimtes in een bar, keuken, VIP-ruimte en een tentoonstellingsruimte. 

Best Restaurant Bar Design Awards 2023-Lai Zhou in Shanghai

5. Queen in Miami, Verenigde Staten

De regionale winnaar in Amerika is Queen in Miami, Verenigde Staten. Prospect Design + Escala Forma Studio ontwierp het over de top interieur. "Het design weerspiegelt de ziel van het gebouw: art deco uit de jaren 40. Gasten voelen de grandeur van het historische Parijse theater en in het design is veel aandacht voor details, luxe en texturen", vertelt designer Carlos Rodriguez.

Best Restaurant Design-Queen-Miami

Over de wedstrijd

De Restaurant & Bar Design Awards is een belangrijke ontwerpwedstrijd wereldwijd, die de meest creatieve horecazaken ter wereld erkent en viert. De zaken worden beoordeeld door een panel van veertig van de meest invloedrijke persoonlijkheden in design, horeca en lifestyle wereldwijd. Dit jaar trok de vijftiende editie 1130 inzendingen aan uit 61 landen.

Prijsuitreiking

De afsluiting vond plaats tijdens de prijsuitreiking van de Restaurant & Bar Design Awards in het Londense Florattica, waar categorieprijzen werden uitgereikt en de algehele winnaars werden aangekondigd. Na vijftien jaar in Londen zullen de Restaurant & Bar Design Awards volgend jaar worden gehouden in Barcelona.

Artikel delen