De nieuwe Brasserie Margaux in Amsterdam is de 'grote zus' van Café Garçon

Interieur brasserie Margaux in Amsterdam

De nieuwe Brasserie Margaux in Amsterdam is de 'grote zus' van Café Garçon

Na het openen van Café Garçon in Amsterdam Oud-Zuid heeft het café er sinds 1 november 2023 een 'grotere zus' bij: Brasserie Margaux. Dit nieuwe Franse restaurant is te vinden in de Beethovenstraat in Amsterdam. Leuk detail: de vloer is met de hand gelegd en bestaat uit meer dan 22.000 echte marmeren tegeltjes. 

Het concept

Achter de schermen is de afgelopen maanden gewerkt aan de renovatie van Beethovenstraat 27. Het resultaat is een brasserie waar je vanaf de lunch kunt aanschuiven voor gerechten uit de Franse keuken. Daarnaast is er een grote bar area, een chic eetgedeelte, een open keuken met een ‘chefs table’, een (wijn)kelder en een ruim terras.

De vloer is met de hand gelegd en bestaat uit meer dan 22.000 echte marmeren tegeltjes. De ruimte is voorzien van antieke Franse meubels, plafonnières en dikke marmeren barbladen. In de wijnkelder zijn gerenommeerde Franse wijnhuizen en châteaus vertegenwoordigd, met bijzondere jaargangen. Alle gerechten worden geserveerd op klassiek Frans porselein, dat speciaal is geïmporteerd uit het pittoreske dorpje Limoges, dat niet alleen bekend staat om heerlijke wijnen maar ook het prachtige porselein. Bovendien worden de tafels ingedekt met écht zilveren servies, wat met de hand is geselecteerd op tientallen brocante markten in Frankrijk.

De keuken

Een gloednieuw keukenteam bestaande uit twaalf professionals staat klaar onder leiding van executive chef Philippe Schuring, head chefs Justin Bekker en Björn Vlegels en souschef Can Bergin. Dit team wijdt zich aan de authentieke, klassieke Franse keuken zonder poespas, waarbij geldt: 'What you see is what you get!' Van een Magret de Canard tot aan Fruits de Mer, terrines en patés. Brasserie Margaux biedt een uitgebreid scala aan authentieke smaken.

'We hebben meer ruimte voor bijzondere dingen zoals een vis-display en een dry-aged vleeskoeling'

"Omdat Brasserie Margaux aanzienlijk groter is dan Café Garçon hebben we meer ruimte voor aanvullende bijzondere dingen, zoals een vis-display voor oesters en schelpdieren en een dry-aged vleeskoeling voor een fantastisch stuk dry-aged Côte de Bœuf!’, aldus mede-eigenaar Dylan Ramses Sturm.

*Tekst gaat verder onder de foto

Vis-Display-Brasserie-Margaux-Amsterdam
Vis display Brasserie Margaux in Amsterdam

Lunch

Op de kaart staat een selectie van verschillende tartines en baguettes, maar de nadruk ligt voornamelijk op de warme, traditionele Franse lunchgerechten. "We merken dat de Amsterdamse eetcultuur stapje voor stapje steeds meer de warme lunch begint te appreciëren."

'We merken dat de Amsterdamse eetcultuur stapje voor stapje steeds meer de warme lunch begint te appreciëren'

"In Brasserie Margaux kijkt er daarom niemand vreemd van op als een Entrecôte au Pauvre, gecombineerd met een bijzonder goed glas Bordeaux tijdens de lunch op een maandagmiddag wordt besteld. Als we deze eetgewoontes zo kunnen omarmen wanneer we allen in Parijs of Zuid-Frankrijk zijn, waarom zouden we die dan ook niet in Amsterdam toepassen en normaliseren.”

Wijnen

In het restaurantgedeelte zijn de wijnklimaatkasten geïntegreerd in het design. Voor de echte wijnliefhebbers en connaisseurs is de blikvanger te vinden in de kelder: ‘De vintage wijnkelder’. Achter een glazen deur liggen zeldzame wijnen, afkomstig uit bijzondere jaartallen. Denk aan namen als Château Palmer, Château Giscours, Château du Tertre, en Château Margaux. “Ook niet te vergeten dat dit een van de weinige restaurants in Nederland is waar je een Margaux per glas kunt bestellen.”

Wijnkelder-Brasserie-Margaux-Amsterdam
Wijnkelder brasserie Margaux (links), interieur brasserie Margaux (rechts)
Artikel delen