Extravagant Italiaans restaurant Gio’s by the River geopend aan NDSM-Kade in Amsterdam

Gio’s by the River

Extravagant Italiaans restaurant Gio’s by the River geopend aan NDSM-Kade in Amsterdam

Gio’s by the River opende begin november aan de NDSM-Kade in Amsterdam, een initiatief van horecagroep RB-Horeca. Gio’s by the River is de ‘zoon’ van het Italiaanse restaurant Lolo, ook in Amsterdam en ontworpen door Too Many Agencies. Het restaurant belooft een authentieke Italiaanse ervaring met een extravagant interieur en een smaakvolle kaart, waardoor bezoekers worden ondergedompeld in mediterrane sferen. Bekijk alle foto's van het interieur onderaan het bericht. 

Gio’s by The River is een restaurant met een eigenzinnige blik op Italiaanse cultuur en lifestyle, waar bezoekers zich in een andere wereld wanen. Net als Lolo is Gio’s by the River een initiatief van RB-Horeca, de snelgroeiende horecagroep die in Amsterdam horeca-hotspots ontwikkelt. In samenwerking met Too Many Agencies is het interieur tot stand gekomen. Dit bureau was tevens verantwoordelijk voor het interieur van Lolo en Secret Garden in Amsterdam.

Gio’s by the River 1

Een extravagant interieur met klassieke Italiaanse decoratie

Verwacht een combinatie van aardetinten met Italiaanse patronen, muren met azuurblauwe strepen en klassieke Italiaanse decoratie. De hoge gedecoreerde bogen die de raampartij aan de voorzijde van de trattoria omlijsten verwijzen naar de statige barokke gebouwen in Italië en zijn onmiskenbare blikvangers. In het midden van de zaak verrijst een grote regenboog die dienst doet als roomdivider. 

Gio’s by the River Gio’s by the River 4

Italiaanse eenvoud op het menu

In tegenstelling tot het interieur, is het menu te omschrijven als Italiaanse eenvoud. De gerechten vinden hun oorsprong in verschillende delen van Italië: van Lazio, tot Piemonte en Calabrië. Daarnaast serveert het restaurant ook cocktails. 'La Dolce Vita' staat binnen Gio’s by the River centraal met gezelligheid en een laagdrempelig karakter als uitgangspunt. 

Gio’s by the River 2-1
Gio’s by the River 6 Gio’s by the River 7
Gio’s by the River 3
Artikel delen