De uitnodigende boudoirstijl van Urban Frenchy Bistro Toujours in Haarlem

Toujours Haarlem - ESTIDA - Advertorial

De uitnodigende boudoirstijl van Urban Frenchy Bistro Toujours in Haarlem

Van buitenaf zo’n aantrekkelijk restaurant zien, dat je nieuwsgierig wordt en naar binnen gaat. Dat was de opdracht die ESTIDA, bureau in interieurdesign en conceptonwikkeling, kreeg van restaurant Toujours in Haarlem. Een rigoureuze verbouwing volgde met een intensief proces van restyling waarbij het interieurconcept zich gaandeweg ontwikkelde. 

Uitdagend pand

Restaurant Toujours in Haarlem is gevestigd in een uitdagend pand dat smal begint en achterin steeds breder wordt. Wie hier voorheen langsliep, dacht eerder een hotelingang te zien dan een restaurant. Om dat te veranderen werd een nieuwe indeling en een aantrekkelijk interieurconcept bedacht dat gerealiseerd moest worden terwijl het restaurant gewoon openbleef.

Verbouwen terwijl het restaurant open blijft

Een verbouwing en nieuwe inrichting realiseren terwijl een restaurant openblijft, is een uitdaging. Maar het biedt ook veel voordelen. Er moest in fases gewerkt worden waardoor er tijd was om nieuwe inzichten op te doen en die te bespreken. Zo werd gaandeweg het interieurconcept verder ontwikkeld tot een eindresultaat waar iedereen meer dan tevreden over is.

Passanten verleiden

De belangrijkste opdracht was om passanten te verleiden. Ze naar binnen te laten kijken en zo uit te nodigen het restaurant te bezoeken. Daarom werd een plafond achterin het restaurant verwijderd zodat het dakraam vrij kwam. Daglicht stroomt nu naar binnen waardoor de blik van buitenaf automatisch de zaak ingaat.

Toujours Haarlem - ESTIDA - Advertorial

Optimale routing

Om efficiënter te werken, is ook de routing in het restaurant veranderd. Van twee verschillende keukens is nu een keuken achterin gemaakt. Het restaurant heeft ook meerdere nieuwe vloeren die zo zijn ingedeeld dat ze de optimale routing bijna onbewust aangeven.

Toujours Haarlem - ESTIDA - Advertorial Toujours Haarlem - ESTIDA - Advertorial

 

Een Urban Boudoir-interieur

Het interieur is ‘Urban Boudoir’. Een rijk gedecoreerd, warm interieur dat je omarmt. Trendy en toch tijdloos. Maar vooral heel erg eigen en passend bij restaurant Toujours. Wie hier komt, voelt meteen de sfeer en wordt daarin bevestigd door de beleving tijdens het restaurantbezoek zelf.

Het boudoir-effect is verkregen door het gebruik van veel warme kleuren, rijke decoraties, zachte materialen en veel unieke elementen. Zoals de 3D-bloemen in het barfront. Maar ook de verschillende stoelen in een lounge-setting, de lampen met franjes en de stoffering, lampenkappen, wandbekleding en vloerkleden waarvan de print door onze designers exclusief hiervoor is ontworpen.

estida_toujours-204

Planten en plafondlamellen voor een goede akoestiek

Een goede akoestiek is essentieel voor de juiste sfeer. Om die te bereiken zijn ook de planten meegenomen in het ontwerp waardoor ze bovendien naadloos aansluiten op het interieur. Verder is onder het dakraam een element van houten plafondlamellen gemaakt bekleed met viltstroken.

Toujours Haarlem - ESTIDA - Advertorial Toujours Haarlem - ESTIDA - Advertorial


Exclusief ontworpen en gemaakt

Andere bijzondere elementen die ESTIDA exclusief voor dit boudoir-achtige interieurconcept heeft ontworpen en gemaakt zijn de aangelichte houten glazendragers. Die zijn zo uitgefreesd dat elk glas er precies in past. En natuurlijk het opvallende servicemeubel. Een centraal geplaatste, vrijstaande buffetkast van eikenhout met messing frame en marmeren blad. Vanaf dit meubel wordt direct in het restaurant brood, wijn en water uitgeserveerd.

Restaurantinterieurs ontworpen door ESTIDA

De verbouwing en het nieuwe, unieke interieur hebben restaurant Toujours in Haarlem de gewenste uitnodigende sfeer gegeven die voor veel aanloop zorgt. Wilt u ook meer realiseren met uw restaurant? Wij denken graag met u mee in de mogelijkheden, zowel voor een efficiënte indeling en routing als voor een interieurconcept dat jullie identiteit toont.

Toujours Haarlem - ESTIDA - Advertorial
Toujours Haarlem - ESTIDA - Advertorial
Toujours Haarlem - ESTIDA - Advertorial Toujours Haarlem - ESTIDA - Advertorial
Artikel delen