Het luxueuze en Oosterse interieur van Rouhi Amsterdam

Rouhi - ESTIDA - Advertorial - © Chantal Arnts

Het luxueuze en Oosterse interieur van Rouhi Amsterdam

Rouhi is het restaurant van House of Rituals in Amsterdam. Deze indrukwekkende locatie aan het Spui moest de beleving en kwaliteit van Rituals Cosmetics uitstralen. ESTIDA ontwierp een interieur dat aansluit bij het restaurantconcept. Het restaurant ademt luxueus, uitnodigend en aangenaam en dat is alles waar Rituals voor staat.

Foto's: Chantal Arnts 

Mix van invloeden en elementen

‘Rouhi’ is een combinatie van de Arabische woorden ‘rouh’ en ‘i’ wat samen ‘mijn ziel’ betekent. Het menu van Rouhi is een mix waarin invloeden van het Verre Oosten gecombineerd worden met die van de westerse keuken en waarin ze zich laten inspireren door de vier elementen. Het resultaat dat ze serveren is food for the soul; gerechten die lichaam, geest en ziel voeden.

Rouhi - ESTIDA - Advertorial - © Chantal Arnts

Kleuren en stoffering

Al deze kenmerken van Rouhi heeft ESTIDA verwerkt in het interieurconcept waarbij kwaliteit, comfort en beleving het uitgangspunt waren. Zo hinten de kleuren geel, blauw en groen naar de elementen terwijl de stoffering weer duidelijk kwaliteit en comfort uitstraalt.

Met veel rotan en webbing is de sfeer van het Verre Oosten in het restaurant gebracht. In combinatie met de Oosterse dessins van sommige stoffen en de vele beplanting die ook in het concept was meegenomen, ontstaat er een aangename sfeer waarin de Aziatische invloeden heel subtiel doorklinken.

Rouhi - ESTIDA - Advertorial - © Chantal Arnts Rouhi - ESTIDA - Advertorial - © Chantal Arnts

 

Maatwerk voor de multifunctionele bar

Ook al was in dit deel van het pand eerder al een horecagelegenheid, het moest toch ingrijpend verbouwd worden. Zo is er een voorbereidingskeuken in de kelder aangelegd en is een bar op maat om de keuken in het restaurant zelf heen gebouwd. Deze multifunctionele bar met geïntegreerde tafels is hiervoor ontworpen en gebouwd in de werkplaats van ESTIDA. De opvallende achterwand met messing rasterpatronen geeft het geheel weer een stijlvol oosters tintje.

Rouhi - ESTIDA - Advertorial - © Chantal Arnts
Rouhi - ESTIDA - Advertorial - © Chantal Arnts 20201027 - Rouhi - © Chantal Arnts 99
Artikel delen