Deze 7 nieuwe restaurants in Zwolle openden afgelopen tijd hun deuren

Nieuw geopende horecazaken in Zwolle

Deze 7 nieuwe restaurants in Zwolle openden afgelopen tijd hun deuren

De horeca blijft in beweging. Afgelopen maanden openden er 8 nieuwe restaurants in Zwolle. Waaronder nieuwe cocktailbars, restaurants en hotels. Benieuwd waar deze nieuwe zaken te vinden zijn? Je leest het hieronder in het overzicht.

Tekst: Lisa van Dorrestein

1. Salty Seafood bistro - juni 2023

Bistro Salty Seafood Bistro opende op 23 juni haar deuren aan de Grote Markt in Zwolle en is zeven dagen per week geopend. Salty Seafood heeft naast deze bistro ook een restaurant, eveneens gelegen aan de Grote Markt in Zwolle. De zaken zijn van  Aysen Bilal en Nino Willems.

Je kunt bij deze nieuwe bistro terecht voor een kop koffie, borrel, lunch en diner met keuze uit gerechten met vis en zeedieren. Salty heeft ook diverse  vegetarische gerechten op de menukaart staan.

De bistro werkt samen met visser Hendrik Kramer uit Urk. Zijn Urker kotter is niet alleen duurzaam op het gebied van energiegebruik, maar vermindert ook de bijvangst. Dankzij moderne technologie en speciale netten zwemmen nog te kleine vissen direct weer terug de zee in. Het grootste deel van de vis wordt door deze duurzame kotter gevangen.

Gasten kunnen van woensdag tot en met zaterdagavond aanschuiven voor een vier- of vijfgangendiner.

2. Panorama-restaurant Infinity - juni 2023

Op de veertiende etage van Hotel Infinity, gelegen aan de Lichtmisweg in Zwolle, kunnen gasten sinds kort (weer) aanschuiven voor lunch of diner en genieten van een mooi uitzicht in het panoramarestaurant. Vorig jaar augustus verkocht ondernemer Hennie van der Most de iconische watertoren, toen nog bekend als De Koperen Hoogte, aan de ondernemersfamilie Yang, die ook een all you can eat-restaurant heeft in Duiven. De familie Yang heeft na de aankoop de naam veranderd naar Infinity.

Bij restaurant Infinity staat duurzaamheid hoog in het vaandel en wordt er gebruik gemaakt van kwalitatief goede-, duurzame en lokale producten. Bij het samenstellen van de menukaart wordt er gekeken naar kwaliteit, smaak en presentatie en wordt er gekozen voor (seizoens)producten. Dit doen zij samen met hun leveranciers om zo een betere keuze te maken voor de gast en omgeving.

De eigenaren hebben ook plannen voor een nieuw restaurant op de begane grond. Deze zal halverwege 2024 geopend worden.

3. Sukerieje Zwolle (verhuizing) - maart 2023

Restaurantje Sukerieje in Zwolle opende op 17 maart opnieuw haar deuren. De zaak verhuisde van Dalfsen naar het monumentale Hopmanshuis, gelegen aan het Rodetorenplein in de historische binnenstad van Zwolle. Chefs Yannick Roodhof en Martin Kuik namen niet alleen de naam Sukerieje mee naar Zwolle maar namen ook de exploitatie over van het fine dining-restaurant dat al in alle toonaangevende restaurantgidsen is opgenomen.

De nieuwe locatie is het historisch 17de-eeuwse Hopmanshuis en is gevestigd op de benedenverdieping. Het restaurant heeft plaats voor veertig gasten en biedt hen een diverse kaart, zowel vega(n) als dierlijke gerechten. Je kunt als gast kiezen voor een vier-, vijf-, of zesgangenmenu met daarbij een passend en aansluitend wijnarrangement. Bij Sukerieje staat betaalbare gastronomie voorop. Hiervoor gebruiken zij eerlijke en verantwoorde producten. Door het gezellige en tikkeltje luxe interieur, en goede service proberen zij gasten een warme en gastvrije ervaring te geven waarbij zij zich voor even in een andere wereld wanen.

4. Hotel en grand Café de Staatsman - mei 2023

Hotel de Staatsman, gelegen aan de Diezerstraat, opende in juni haar deuren. Het hotel is gevestigd in de voormalige statenzaal van Zwolle en beschikt over zeven kamers. De kamers zijn ingericht met authentieke meubels en decoraties die passen bij de tijd waarin het hotel is gebouwd. Iedere kamer vertelt een ander historisch verhaal over de geschiedenis van het gebouw en zijn vroegere bewoners. Ondanks de historische stijl zijn de kamers voorzien van moderne gemakken zoals gratis wifi, en een flatscreen-tv. Voor reizigers met een kleiner budget bestaat er hostel ‘Het Archief’, dat 18 slaapcabines biedt.

Naast het hotel en hostel verwelkomt de Staatsman ook mensen in het nieuwe Grand Café. Gasten kunnen van woensdag tot en met zaterdag langskomen voor een hapje en een drankje en high tea met zoetigheden van De Eenhoorn uit Kampen. Ook voor ontbijt, lunch of diner kun je aanschuiven voor gerechten zoals rundertartaar, linzensoep en gekonfijte eend. Eigenaren zijn Henk Schippers, Arno de Boer, Andries van der Veen en Marie-José van der Vegt.

5. Cocktailbar Mi Amor - januari 2023

Voor een verfrissende cocktail met rum, gin of tequila ben je bij Cocktailbar Mi Amor, gelegen aan het Gasthuisplein, aan het juiste adres. Naast de diverse en ruime keuze uit cocktails serveren zij ook alcoholvrije cocktails, wijnen, speciaal bieren, frisdrank en koffie.

Onder het genot van een drankje kun je als gast ook borrelen met hapjes zoals fuet- of chorizoworst, borrelplankjes groot en klein om te delen maar ook warme gerechtjes zoals nacho’s, empanada’s met vlees of vega, chicken hotwings en mozzarella sticks. Voor wie meer trek heeft kan bij Mi Amor kiezen uit een grotere maaltijd zoals een burger of een hotdog met friet of een tosti.

6. Cocktailbar Peacock Zwolle - oktober 2022

The Peacock is de nieuwe cocktailbar in het hart van Zwolle van eigenaar en Zwolse horecaondernemer Jan Briek. De ‘hidden bar’ is te vinden boven in café The Dublin House aan het Bethlehemplein midden in het centrum. The Dublin House won vorig jaar de Entree Award voor Best New Café. 

Het interieur van Too Many Agencies is onder andere gebaseerd op de cabarets uit de jaren dertig in Europa. Bij binnenkomst word je overdonderd door veren, weelderige krukjes, kleuren, gouden details, glazen kralengordijnen, wandschilderingen en een grote handgemaakte pauwenstaart.

Op de kaart kunnen gasten kiezen uit verschillende soorten signature cocktails maar kunnen zij ook kiezen voor highballs, fizzes en souers. The Peacock heeft creativiteit en vakmanschap hoog in het vaandel zitten. Zo maken zij bijna alle siropen en cordials zelf en werken zij met vers fruit. Naast de drankjes staan er ook warme en koude (borrel)hapjes op de kaart zoals borrelplankjes om te delen en gerechtjes, waaronder een garnalencocktail, steak tartare, bitterballen en oesters. Ook gasten met wat meer trek zijn bij Peacock aan het juiste adres. Met keuze uit hoofdgerechten zoals (vega)burgers, vlees van de grill, vega of visgerechten.

7. Taboe en keuken - maart 2023

Taboe en Keuken biedt een relaxte plek om een broodje en een kop koffie te halen, ’s middags te genieten van een biertje op het terras en ’s avonds te borrelen of te dineren. Het restaurant opende in maart haar deuren aan het Gasthuisplein en is van donderdag tot en met zondag geopend.

Horecaondernemers Jabe Faber en Emi Stikkelman zetten zich in voor inclusiviteit, gelijkheid en eerlijk ondernemen met start-ups en gevestigde bedrijven uit de buurt. Bij Taboe wordt er gefocust op het tegengaan van verspilling en ze werken met biologische producten uit de streek. Zij streven er ook naar om Zwolle meer op de kaart te zetten door bijvoorbeeld met andere horeca samen te werken.

Bij Taboe kun je als gast kiezen van een diverse 50/50 menukaart, wat betekent dat elk dierlijk hoofdgerecht ook vega(n) te bestellen is. Liefhebbers kunnen onder andere kiezen uit gyoza’s en tostada’s maar ook uit belegde broodjes en misoramensoep. Daarnaast kun je bij Taboe borrelen met keuze uit verschillende hapjes maar ook een eigen bier. In samenwerking met Davo Bieren ontwikkelde ze het ‘Traboe Troebel’ biertje: een fruitige IPA, vol met aroma’s, zacht bitter en een gematigd alcoholpercentage.

Artikel delen