’t Slaakhuys heropend in Rotterdam: graffiti op de muren en kaart van sterchef

't Slaakhuys in Rotterdam

’t Slaakhuys heropend in Rotterdam: graffiti op de muren en kaart van sterchef

Na een flinke transformatie is restaurant ’t Slaakhuys heropend aan de Slaak in Rotterdam. Het restaurant heeft een nieuwe uitstraling, waaronder graffiti op de muren van kunstenaar Marcel Labrie. In de keuken worden de gerechten bereid door sterchef Tonny Berentsen.

“’t Slaakhuys is dé plek in Rotterdam om te genieten met collega’s, vrienden of je geliefde van een verfijnde omgeving, de excellente keuken en de beste wijnen en cocktails. Het prachtige pand met haar historische details, de intieme hoekjes en de bruisende bar lenen zich daar perfect voor. De locatie ademt internationale grandeur en we hebben er alles aan gedaan om deze sfeer in ere te houden. Het is een plek waar we samenzijn tot een kunst verheffen”, vertelt CEO Rob Hermans over de nieuwe zaak.

Menu van sterrenchef Tonny Berentsen

De menukaart van ’t Slaakhuys is vormgegeven door sterrenchef Tonny Berentsen. Berentsen is sinds 1991 verbonden aan klassiek Frans restaurant De Kromme Dissel* in Heelsum, waar al ruim vijftig jaar een Michelinster aan de deur prijkt. Bij ’t Slaakhuys gaat het menu er echter anders uitzien, met intercontinentale invloeden als belangrijkste element.

Op de menukaart staan eigentijdse en verrassende gerechten, zoals een luxere uitvoering van de Rotterdamse kapsalon met rendang en macadamianoten. Ook staan er klassiekers op de kaart, zoals sole meunière of gepocheerde kreeft. Naast lunch en diner kan je er ook terecht voor een ‘lazy breakfast’ in het weekend, of juist een snelle maaltijd voor werk.

*De tekst gaat verder onder de foto.

Inzet-Slaakhuys-Rotterdam
't Slaakhuys Rotterdam

On-Nederlands in Rotterdam

Restaurant ’t Slaakhuys is gevestigd in de plint van het viersterren-plus Fletcher Boutique Hotel Slaak-Rotterdam. En alhoewel we het in Nederland nog niet zijn gewend, is het in wereldsteden zoals Parijs en New York heel gebruikelijk om ook als niet-hotelgast te genieten van de wereldse setting van een hotel. “Met de komst van ’t Slaakhuys willen we dineren, borrelen en zelfs ontbijten in een hotel herdefiniëren."

"Dus weg met het stoffige hotelimago en de eenheidsworst, maar juist die internationale luxe die ze over de grenzen al zo goed kennen. Of het nu gaat om uitgebreid ontbijten met mimosa’s op een zondag, een feestelijk diner met je geliefde of stoom afblazen met collega’s na een drukke werkdag in de bar, bij ’t Slaakhuys kan het in een bruisende en internationale setting", vertelt General Manager Costa Panagopoulos.

*De tekst gaat verder onder de foto's.

Links-T-Slaakhuys-Rotterdam Rechts-Interieur-t-Slaakhuys-Rotterdam

Een stukje geschiedenis

Een bezoek aan ’t Slaakhuys is daarnaast ook onderdompelen in de Rotterdamse geschiedenis: voorheen werd het pand namelijk gebruikt door Dagblad Het Vrije Volk. Waar nu de hotelkamers zijn, was eerst het kantoorgedeelte. De vier bouwlagen boven de receptie bevatte de redactielokalen waar journalisten zich bogen over prangende maatschappelijk kwesties.

Slapen in 't Slaakhuys

Naast dineren, kun je ook overnachten in 't Slaakhuys. Voor diegenen die van buiten de stad komen, zijn er in het bovengelegen hotel 74 high end hotelkamers beschikbaar. De kamers en het hotel kenmerken zich door een luxe afwerking en de authentieke details, die bepalend zijn voor de architectuur van de Rotterdamse wederopbouw, zoals grote raampartijen voor veel natuurlijk lichtinval en decoratief metselwerk. Deze industriële look is typerend voor de Havenstad.
Artikel delen