'Een mooi interieur komt niet tot z'n recht zonder goede verlichting'

Ontwerpers dEP

'Een mooi interieur komt niet tot z'n recht zonder goede verlichting'

“Het creëren van sfeer zit in ons DNA”, vertelt Sam Anders. Samen met Robert Burgstad en Felicia Hofstra vormt hij het ontwerpteam van dEP de Sfeerontwerpers, dat gespecialiseerd is in licht, beeld en geluid. “Wij vullen elkaar aan in creativiteit, kennis en stijl.”

Foto: v.l.n.a. Robert Burgstad, Felicia Hofstra en Sam Anders

dEP bestaat 35 jaar

"Ruim 35 jaar geleden heb ik dEP opgericht”, zegt Sam Anders. “Vanaf dat moment zijn wij volop bezig om door middel van onze ontwerpen de Nederlandse horeca steeds een beetje sfeervoller te maken. Robert werkt al jaren bij dEP en kent de organisatie en onze klanten door en door. Twee jaar geleden is Felicia hier komen werken en inmiddels is zij een volwaardig lid van ons ontwerpteam."

"Felicia ontwerpt zelfstandig en heeft haar eigen projecten. Zij heeft de Jan des Bouvrie Academy afgerond en heeft zich tijdens deze opleiding gespecialiseerd in verlichting. Wij leerden Felicia kennen tijdens de stage die zij bij dEP liep, er was direct een klik en wij waren erg onder de indruk van haar creativiteit."

"De samenwerking tussen Robert, Felicia en mij maakt dEP sterker en veelzijdiger. Wij vullen elkaar aan in creativiteit, kennis en stijl. Dit waarborgt de exclusiviteit van onze ontwerpen en is terug te zien in onze afgeronde projecten", vult Anders aan. “Voor mij is het heel leerzaam en fijn om samen te kunnen werken met Sam en Robert”, zegt Felicia Hofstra.

'Het belang van goede verlichting wordt vaak onderschat'

Anders vult aan: “Om samen vanuit het niets een mooie sfeervolle zaak neer te zetten blijft een uitdaging! Een mooi interieur komt niet tot zijn recht zonder de juiste verlichting. Het belang van goede verlichting en mooi geluid wordt vaak onderschat. Het gebeurt regelmatig dat er pas bij de start van de bouw aan gedacht wordt. Dit is echt een gemiste kans! Als je ons als ontwerpers direct vanaf het begin betrekt bij je plannen dan krijg je het beste en mooiste resultaat.”

OVer dEP de Sfeerontwerpers

dEP is het trendsettende ontwerpbureau gespecialiseerd in licht, beeld en geluid. Naast de basisverlichting die allesbepalend is voor de sfeer, ontwerpen en maken zij ook custom made armaturen. Van een complete selfiewand tot in het oog springende kroonluchters, van heel strak en modern naar uitbundig en bombastisch. De opties zijn eindeloos en alles is mogelijk.

Het ontwerpteam van dEP denkt graag met je mee. Uniek is dat dEP meerdere expertises in huis heeft. Van ontwerp, montage tot het maken van een compleet elektrotechnische installatie. Het onderbrengen van al deze werkzaamheden bij één partij heeft veel voordelen en geeft de garantie dat het ontwerp realistisch is en aan alle technische- en veiligheidseisen voldoet. Je hebt één aanspreekpunt, er is intensief contact en alles kan optimaal worden afgestemd.

De Sfeer Driehoek: Licht, Beeld & Geluid is een combinatie van elementen die de ruimte tot leven brengt. Met alle kennis die wij binnen dEP hebben, durven wij vol vertrouwen te stellen dat wanneer dEP De Sfeer Driehoek toepast in het ontwerp, de zaak altijd vol zit! Verlichting is bepalend voor de aantrekkingskracht op gasten. De sfeer die je van binnen naar buiten uitstraalt werkt als een magneet op passanten. Als de gasten eenmaal binnen zijn zullen zij door de fijne ambiance en sfeer langer blijven en meer besteden.

Artikel delen