Restaurant Grace van Herman Hell opent haar deuren in Rotterdam

Interieur Grace Rotterdam

Restaurant Grace van Herman Hell opent haar deuren in Rotterdam

De Rotterdamse ondernemer Herman Hell kondigde eerder aan dat hij een spraakmakend horecaconcept zou gaan openen aan de Rotterdamse Coolsingel. Het gaat om de luxe nachtclub The Grit en restaurant Grace met sterrenchef Marco Prins aan het roer. Gisteren was de feestelijke opening van Grace. Bekijk de foto's onderaan het bericht. 

'Festive restaurant'

Al maanden gonst het door de straten van Rotterdam. Het gigantische hoekpand op de Coolsingel, tegenover het statige stadhuis, werd na jarenlange leegstand grondig verbouwd door doorgewinterde horecaondernemer Herman Hell. Geïnspireerd door de wereldberoemde restaurants uit Parijs, Londen, Barcelona en Madrid, besloot Hell iets te creëren wat er nog niet was in Rotterdam.

'Alles gebeurt bij Grace met stijl'

Met sterrenchef Marco Prins als aanvoerder van de indrukwekkende keukenbrigade, een weldadig en flamboyant interieur én een A-locatie midden in het centrum, is hij daar met zijn nieuwe ‘festive restaurant’ Grace ruim in geslaagd. “Met Grace willen we Rotterdam iets moois geven. Een plek waar jezelf zijn wordt toegejuicht en waar we met elkaar het leven vieren”, vertelt Hell over de nieuwe aanwinst. “Of het nu gaat om een Parisian breakfast, een relaxte lunch, Arabic tea of een uitgebreid diner met champagne, cocktails en dansen tot we niet meer kunnen. Alles gebeurt bij Grace met stijl. Of zoals we zelf zeggen: It’s about how.”

Chef de Cuisine Marco Prins

Chef de Cuisine van het vernieuwde horecaconcept aan de Rotterdamse Coolsingel is sterrenchef Marco Prins. Prins heeft gewerkt voor toonaangevende restaurants zoals Parkheuvel** en het gesloten restaurant Oud Sluis***, voordat hij besloot om overzees zijn geluk te beproeven. In New York wist hij een ster te bemachtigen voor zijn werk in restaurant Ukiyo, waar Japans-Koreaanse gerechten de kaart vormden.

Nu is het tijd voor Prins om Rotterdam te veroveren met zijn culinaire talent. Toch zal de kaart voor Grace een andere insteek kennen dan de geijkte sterrenrestaurants: “Bij Grace serveren we kwalitatieve gerechten van over de hele wereld. En alhoewel de gerechten verfijnd en uitermate doordacht zijn, vinden we het belangrijk om er te zijn voor iedereen. Onze kaart is daar dan ook op ingericht. Niet alleen een diner met veel gangen is mogelijk, ook voor een klein feestelijk moment ben je bij Grace aan het juiste adres”, zegt Prins.

*Tekst gaat verder onder de foto.

Grace Rotterdam-6

Reis rond de wereld

De menukaart van Grace neemt de gast mee op een reis langs de beste gerechten van verschillende werelddelen. Denk hierbij aan Colombiaanse empanada’s met een aji dip, Peruaanse ceviche van yellowtail of de klassieke caesarsalade met een verrassende Japanse twist. Voor wie groots wil uitpakken staat er ook een Italiaanse versie van kreeft op het menu met salie, groene asperges en Parmezaanse kaas. Of start een diner in stijl met Perle Imperial kaviaar met blinis. Toch is een ingetogener genietmoment ook prima mogelijk. Voor een cocktail aan de bar of klein hapje met je geliefde ben je bij Grace ook welkom.

Ontwerp in installatie verlichting: DEP de Sfeerontwerpers

Gedurfd interieur

Hell staat bekend om zijn gedurfde concepten en prikkelende interieurs. Zo won hij met het Zalmhuis in Rotterdam de Entree Award voor ‘Best New Bar and Restaurant 2021’. Deze uitgesproken identiteit kenmerkt ook het interieur van Grace. Wereldse elementen komen samen in de stijlvolle patronen van de vloeren. Kleuren zijn warm en gedurfd bij elkaar gezocht en de oplettende kijker kan hier veel jaren 20-elementen ontdekken.

Verantwoordelijk voor het interieurdesign is Liselore Holman, die al meerdere grote horecaprojecten een verrassende metamorfose wist te geven. “Het enorme pand aan de Coolsingel was een aantal maanden geleden nog volledig casco, 910 m2 beton. Samen met de beste partijen in het land hebben we er een warme en verrassend flamboyante plek van gemaakt, waar je even kunt ontsnappen aan de dag. In het interieur komt alles samen wat ons geïnspireerd heeft de afgelopen jaren. Ik kan niet wachten de zaak gevuld met gasten en volledig in bedrijf te zien”, aldus Holman.

Grace Rotterdam-5
Grace Rotterdam-4 Grace Rotterdam-3
Grace Rotterdam-1 Grace Rotterdam-2
Artikel delen