Eigenaren van DeDAKKAS openen deze zomer restaurant KASTAN in Hoofddorp

Dennis de Waart, Jeroen Spek en Gijs de Waal

Eigenaren van DeDAKKAS openen deze zomer restaurant KASTAN in Hoofddorp

Vlak bij het station van Hoofddorp in de nieuwe stadswijk Hyde Park opent komende zomer KASTAN haar deuren. Initiatiefnemers zijn Dennis de Waart en Jeroen Spek (oprichters van horecazaak DeDAKKAS in Haarlem) en Gijs de Waal (mede-oprichter Hannekes Boom en BRET in Amsterdam). Op dit moment loopt er een crowdfundingscampagne.

De oprichting

Het idee ontstond in 2015 tijdens het open proces Hoofddorp-Centraal. Hier konden mensen meedenken over de toekomst en het verlevendigen van het gebied tussen het station en het centrum van Hoofddorp. Architect en horecaondernemer Gijs de Waal deed hieraan mee en zag mogelijkheden voor een restaurant. De Waal heeft als mede-initiatiefnemer van Hanneke’s Boom en BRET bij station Sloterdijk in Amsterdam ervaring met het opzetten van bijzondere horecaconcepten op bijzondere plekken.

 

De opbouw

Op het erf van boerderij de Adolfshoeve vond de Waal een oude uit 1880 stammende vervallen wagenschuur. De houten spanten en balken waren grotendeels nog in goede staat dus deze konden worden verplaatst naar de loca-e bij het sta-on. Daar herrees de schuur als de Gerritshoeve. Vernoemd naar de nieuwe plek aangezien de voornaam van meneer ven Heuven Goedhart, Gerrit was.

In het najaar van 2022 werd Gijs door bierbrouwer Gulpener in contact gebracht met de Haarlemse horecaondernemers Dennis de Waart en Jeroen Spek. In 2018 openden Dennis en Jeroen DeDAKKAS. Een restaurant in een kas op het dak van parkeergarage de kamp in Haarlem. De ontwikkeling van DeDAKKAS en de Gerritshoeve vertonen gelijkenissen. Beide plekken moesten vanuit het niets worden opgebouwd.

*Tekst gaat verder onder de foto's.

Achterkant-KASTAN-en-team

Het menu

Samen gaan ze verder als KASTAN. Vernoemd naar de vele kastanjebomen in de tuin, en de 3 levende kastanjebomen onder het dak van het pand. Bij KASTAN kun je straks terecht voor lokaal en puur eten en drinken. Voor de menukaart laat KASTAN zich inspireren door de polder en haar agrarische geschiedenis. De grote oude wagenschuur zal straks een mooi contrast vormen met de moderne stadse wijk Hyde Park ernaast. Het bedrijventerrein Beukenhorst ten noorden van het station transformeert naar een levendige stadswijk met 3.800 appartementen.
Artikel delen