Euroseat geeft gebruikte horecameubilair een tweede leven

Euroseat tweedehands horecameubilair

Euroseat geeft gebruikte horecameubilair een tweede leven

Is je interieur toe aan een make-over? Gooi je oude inboedel niet op de schroothoop. Dikke kans dat het nog geld oplevert bij Euroseat, de groothandel in tweedehands horecameubilair.

Tweedehands horecameubilair

Van een gebruikte koelkast tot een terrastafel die al zes jaar buiten staat: (vrijwel) alle tweedehands horecameubilair is nog geld waard. Iets waar veel ondernemers zich niet van bewust zijn, merkt Loys Karel van Euroseat: “Wij horen vaak dat de meubels naar de schroothoop gaan, omdat het echt troep zou zijn. Maar wij kunnen er meestal goed mee uit de voeten."

"Na een opknapbeurt – denk aan opnieuw gespoten stoelpoten, een geschuurd tafelblad of nieuwe bekleding – kan zo’n meubelstuk weer jaren mee. Circa 90% van de spullen die hier binnenkomen, krijgt een nieuwe bestemming.”

'We doen altijd een passend bod voor de ondernemer'

Euroseat koopt tweedehands meubels in van ondernemers die hun interieur willen vernieuwen, of te maken hebben met een bedrijfsovername -of beëindiging. Karel: “We doen altijd een passend bod voor de ondernemer."

"En bij ons geldt: afspraak is afspraak! Wij zijn er om de ondernemer te ontzorgen en nemen alles over - óók de minder courante meubels. Ze hoeven bovendien bij ons maar bij één loket te zijn, in plaats van hun spullen bij acht verschillende partijen te moeten slijten. Het levert ze dus geld op én bespaart tijd.”

*Tekst gaat verder onder het grijze kader

Over Euroseat

Euroseat is sinds 2002 dé grootste horeca meubel outlet van Europa. Zij werken nauw samen met diverse grote importeurs en fabrikanten in Europa. Euroseat probeert om de mooiste klasse 2 producten, overjarige modellen en gebruikte meubels voor hun klanten te verzamelen en scherp in prijs aan te bieden. Tevens is het mogelijk om nieuw meubilair te bestellen tegen zeer scherpe prijzen.

Unieke items

De groeiende focus op duurzaam ondernemen heeft de in- en verkoop van gebruikte meubels een boost gegeven, vertelt Karel: “Wij werken al twintig jaar volgens hetzelfde principe, maar de laatste jaren begint het kwartje te vallen: ondernemers hebben meer interesse. Recent is onze opslagruimte zelfs verdubbeld, van tienduizend naar twintigduizend vierkante meter.”

'De laatste jaren begint het kwartje te vallen: ondernemers hebben meer interesse'

In de Alkmaarse loods van Euroseat staan naast tafels, stoelen en apparatuur ook grotere, unieke items zoals foodtrucks, pergola’s, veranda’s en bars. “We hebben nu bijvoorbeeld een pergola met een open haard staan. Die komt uit een tuincentrum en krijgt straks vast een tweede leven in een toffe horecazaak”, aldus Karel.

Hij speurt voor Euroseat dagelijks onder andere verkoopplatforms en de socialmediakanalen af van horecazaken, op zoek naar ondernemers die hun meubilair van de hand doen.

Duurzaamheid als uitgangspunt

De meubels komen ook binnen via samenwerkingspartner Satelliet, een groothandel in nieuw horecameubilair. Karel: “Maar veel ondernemers melden zich ook zelf bij ons. Ze zijn dan bijvoorbeeld op jacht naar tweedehands spullen en kunnen bij ons meteen hun huidige inboedel kwijt. Dan realiseren we beide wensen in één rit en voorkomen we dat we met een lege bus rijden. Duurzaamheid blijft hier het uitgangspunt.”

Tweedehands-Horecameubilair-Euroseat
Tweedehands horecameubilair van Euroseat
Artikel delen