Drie Wijzen uit Oost en Joost Lebesque openen café-bistro Leo in Amsterdam-Oost

Leo - Amsterdam Oost - Header

Drie Wijzen uit Oost en Joost Lebesque openen café-bistro Leo in Amsterdam-Oost

Op het Beukenplein in Amsterdam-Oost opent 31 mei het nieuwste lid van de Fam. Goudvisch: Leo. Na Bonnie, Arie, De Neef van Fred, Moos en Polly Goudvisch is Leo de eerste zaak in Oost. Leo is een café, bistro en bar met groot terras. Dit is de tweede zaak van eigenaar Joost Lebesque, die dit samen met horecagroep 3WO doet.

Ode aan de bruine kroeg

Net als de andere horecazaken van Fam. Goudvisch, is ook Leo een ode aan de bruine kroeg. Een gemoedelijk café om samen te komen. Eigenaar van Leo, Joost Lebesque, opent naast Moos in de Spaarndammerbuurt zijn tweede zaak: “Naast dat ik al lang in Oost woon, heb ik tien jaar met veel liefde als bedrijfsleider bij Café Kuijper gewerkt. Een eigen zaak in mijn geliefde buurt openen voelt als thuiskomen.” De focus ligt op service, gastvrijheid en lekker eten voor een goede prijs.

*De tekst gaat verder onder de foto's

1 - Leo - Amsterdam Oost 2 - Leo - Amsterdam Oost

 

Bistro

Leo opent in de ochtend, om de dag te starten met een kop koffie of een uitgebreide brunch. Op de lunchkaart staan verschillende sandwiches en lunchgerechten zoals burrata met watermeloen en steak tartare. Op de dinerkaart staan de bistro klassiekers van Fam. Goudvisch: de Biefstuk met jus, de Smash burger en het Boederijkippetje. Daarnaast zijn er andere gerechten die het nieuwe lid ‘eigen’ maakt.

Interieur met natuurlijke elementen

Net als de andere Fam. Goudvisch-zaken is het interieur van Leo ontworpen door Studio Modijefsky. Hout, marmer en andere natuurlijke materialen vormen de basis van het interieur, waardoor een uitnodigende sfeer ontstaat. De witte gordijntjes voor de ramen maken de knipoog naar de bruine kroeg compleet.

*De tekst gaat verder onder de foto's

3 - Leo - Amsterdam Oost 4 - Leo - Amsterdam Oost

 

De Fam. Goudvisch

Een plek waar de ‘ode aan de bruine kroeg’ centraal staat. Dat is de horecafamilie Fam. Goudvisch. Een concept dat ontstaan is uit een familiegevoel. Alle Fam. Goudvisch-zaken geven op een eigen manier invulling aan een modern bruin café. Net als in een echte familie hebben alle zaken een eigen identiteit met gelijkwaardige eigenschappen en gezichtskenmerken. De bistro’s die al onderdeel zijn van de familie zijn: Arie, Bonnie, De Neef van Fred, Moos en Polly.

Artikel delen