Mega-horecazaak Wijck opent dit najaar op Grote Markt in Groningen

Impressie Wijck Groningen

Mega-horecazaak Wijck opent dit najaar op Grote Markt in Groningen

Groningen krijgt er een mega-horecazaak bij. In het pand Merckt, op de Grote Markt, opent dit najaar Wijck. Het horecaproject zal bestaan uit vier verdiepingen met onder andere een all day café op de begane grond, een bistro op de eerste etage, bars en karaoke-plekken in de kelder. Rooftop Merckt, dat nu in het pand zit, sluit. Het nieuwe restaurant is een samenwerking tussen The Boilermaker Group en Maripaan Horeca ( Paul Papo, Peter Torenbosch, Kim Leij, Lennart Deddens, Kristiaan Capelle, Max Papo). "Het wordt een hele klus, maar we geloven echt met Wijck iets toe te kunnen voegen aan het horeca aanbod van Groningen."

“We hebben veel energie gestoken in het vinden van de juiste partij voor Merckt.” zegt Kristiaan Capelle van MWPO, vastgoedontwikkelaar achter Merckt. “Merckt is een belangrijk onderdeel van de stad, daarom moet de invulling kloppen. De samenwerking tussen Maripaan Horeca en The Boilermaker Group komt dan ook op het ideale moment. De invulling is een co-creatie van onze gezamenlijke visie op de horeca van Groningen.

The Boilermaker Group is bekend van award-winning concepten zoals The Stockroom, BOEL en Cilinder. Maripaan Horeca heeft ondernemingen als Feithhuis en Graansilo Eten & Drinken op haar naam staan.

Een veelzijdig concept

Wijck, geïnspireerd op de geschiedenis van de Breede Merckt, wordt een veelzijdig horecaconcept verspreid over drie verdiepingen, elk met een unieke functie. Het menu combineert gerechten uit de bekendste wijken ter wereld met lokale ingrediënten. Op de begane grond bevindt zich een eigentijds en modern café met een aangrenzend terras.

De entresol, oftewel de eerste verdieping, biedt een bistro met ruimte om te werken. De kelder is ontworpen als een veelzijdige ruimte voor evenementen, feesten, vrijdagmiddag- en zakelijke borrels, en andere soorten programmering. Een uniek onderdeel van de kelder zijn de vier karaoke booths die te huur zijn. Wijck is een plek voor iedereen, inclusief gezinnen.

*Tekst gaat verder onder foto.

Eigenaren-Wijck-Groningen
Eigenaren Wijck. Voor van links naar rechts: Paul Papo, Peter Torenbosch, Kim Leij. Achter van links naar rechts:Lennart Deddens, Kristiaan Capelle, Max Papo.

Sluiting rooftop Merckt

Met de opening van Wijck sluit Rooftop Merckt de deuren. Kim Leij van Maripaan Horeca licht toe: “Rooftop Merckt nemen we mee in Wijck, waardoor we de invulling van Wijck nog sterker kunnen maken. Met de sluiting van Rooftop Merckt kunnen we ons als team vol focussen op de ontwikkeling en visie van Wijck.

De aankomende periode zal worden gebruikt om het concept verder uit te werken, te bouwen en om mensen aan te nemen. “Het wordt een hele klus, maar we geloven echt met Wijck iets toe te kunnen voegen aan het horeca aanbod van Groningen. De exacte openingsdatum weten we op dit moment nog niet, maar we zijn wel hard aan het werk om dit jaar nog open te gaan.” zeggen ondernemers Kim Leij, Lennart Deddens en Peter Torenbosch.

Impressie-Interieur-Wijck Impressie-kelder-Wijck
Artikel delen