In juni openen neven Vasilios (20) en Christos Kiakos (33) het restaurant Nota Blu in Wateringen. De vaders van de jonge ondernemers zijn de eigenaren van Athene Palace in Den Haag en Wateringen. Met hun nieuwe restaurant spelen ze in op de groeiende vraag naar een internationaal high-end concept in het Westland. We spraken hierover met Vasilios. “Veel gasten geven aan dat ze zo’n moderne gelegenheid nog missen in het Westland.”
Tekst: Sanne Lafleur
Hoofdfoto: v.l.n.r. Sotirios, Vasilios, Christos, Konstandinos Kiakos
Sotirios en Kostandinos Kiakos, de vaders van Vasilios en Christos, runnen al meer dan dertig jaar de Grieks-mediterrane restaurants Athene Palace in Den Haag en Wateringen. Hoewel de zonen met Nota Blu een andere richting willen inslaan, blijven hun vaders als investeerders betrokken en ondersteunen ze hen achter de schermen.
“We kiezen voor een internationaal fine dining-concept met meer focus op culinaire beleving en service”, legt Vasilios Kiakos uit. Wateringen is volgens hen hiervoor de perfecte locatie. “Veel mensen uit het Westland zoeken nu dit soort moderne restaurants in grote steden als Amsterdam of Rotterdam. In Den Haag vind je vooral restaurants die óf laagdrempelig óf juist hoogdrempelig zijn. Daartussenin is weinig te vinden en dat gat willen wij opvullen.”
*De tekst gaat verder onder de foto
Het restaurant komt in het voormalige pand van Chinees wokrestaurant Golden Village, een vrijstaand gebouw met veel mogelijkheden. Nota Blu biedt straks plek aan ongeveer tweehonderd gasten met een deels overdekt terras voor honderd personen. “Alle ramen kunnen volledig open, waardoor je binnen dezelfde ervaring hebt als buiten”, vertelt Kiakos.
Het interieur wordt ontworpen door een Griekse architect met ervaring in horecaprojecten op Mykonos en in Athene. Het ontwerp combineert lichte kleuren, zoals crème, lichtbruin, goud en blauw. Daarnaast krijgt het interieur een grote bar, twee private dining-ruimtes en een opvallende ronde trap met een vide. Kiakos: “Zodra gasten de zaak binnenlopen, moet er een wow-effect ontstaan.” Ook de buitenkant krijgt een mediterrane uitstraling met warme ledverlichting en een grote deur.
“We werken met shared dining, maar bieden ook een à-la-cartemenu aan", legt Kiakos uit. De keuken is internationaal-mediterraans, het aanbod is dan ook veelzijdig en omvat een breed scala aan gerechten: van dagverse vis zoals zeebaars, tarbot en black cod tot premium steaks zoals wagyu, rib-eye en entrecôte. Ook liefhebbers van pasta’s kunnen hier terecht met opties als truffel- en kreeftpasta. Daarnaast staan sushi en sashimi op de kaart. Kiakos: "Van alles een beetje, maar toch samenhangend.”
*De tekst gaat verder onder de foto
De inspiratie voor het nieuwe concept komt uit het buitenland, met name Londen en Mykonos. “De service is daar uitgebreider. Ze doen vaker brunches, eten later en hebben vaak een dj”, zegt Kiakos. Daarnaast merkt hij op dat uiteten langzamerhand het nieuwe uitgaan wordt. “Veel mensen willen in het weekend na negen uur muziek en daarna rond twaalf uur naar huis.” Daarom hebben de ondernemers een vaste dj-booth ontworpen. Ze gaan ook evenementen organiseren met artiesten zoals Tino Martin. Andere genres, zoals soul en R&B, staan ook op de planning.
De twee jonge ondernemers hebben ambitieuze plannen. Als de opening van Nota Blu een succes blijkt, willen ze uitbreiden naar steden als Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Kiakos: “We zijn nog jong, dus als we een gezond concept neerzetten, willen we daarna uitbreiden. Denk aan een Italiaans of mediterraans concept."