Dochters van chef-kok Peter Lute openen FêteVis in Amstelveen

Team FêteVis

Dochters van chef-kok Peter Lute openen FêteVis in Amstelveen

Restaurant De Kruidfabriek (Amstelveen) van Peter en Marieke Lute kreeg een complete make-over en gaat verder als FêteVis. Ook zijn Sara en Isabelle, de twee dochters van het ondernemerspaar, in het familiebedrijf gestapt. Op termijn gaan zij het samen runnen.

Openingsfoto v.l.n.r: Peter Lute, Sara Lute, Isabelle Lute en Marieke Lute

 

Tekst: Kristi Houtkamp

 

Vis in de hoofdrol

Het restaurantconcept waarin vis een hoofdrol speelt is een idee van Sara en Isabelle, de twee dochters van de ondernemers. “De basis voor FêteVis zijn de vele herinneringen die wij als gezin delen”, vertelt Sara. “We denken graag terug aan die Oudejaarsavond in Parijs in la Coupole toen er een immense schaal fruits de mer op tafel kwam, maar ook aan zomervakanties aan zee met bouillabaisse, oesters of een zalig gebakken visje. Het was altijd bijzonder. Uiteten is een feestje en dat willen we voor een brede doelgroep bereikbaar maken.”

Op de kaart staan vertrouwde klassiekers, maar ook kleinere visgerechtjes om te delen. “En uiteraard vergeten we de gasten niet die liever vlees eten of een vegetarisch gerecht”, zegt Isabelle.

*Tekst gaat verder onder foto. 

Gerechten-Fete-vis
Visgerechten in de hoofdrol bij FêteVis

Vernieuwde keuken

Een laagdrempelig restaurant met een gezellige sfeer, waar gasten zeven dagen in de week terecht kunnen en op vrijdagmiddag ook kunnen lunchen. Sara: “Dat hadden we voor ogen. We hebben dan ook het hele interieur veranderd: nieuw meubilair, een kleurenpalet in blauw en wit, andere verlichting en zelfs de keuken is vernieuwd met een grill met open vuur, houtovens en moderne rookkasten.” De menukaart van Fêtevis biedt vertrouwde klassiekers, maar ook geweldige deelgerechten.

'Dat onze dochters nu instappen, vinden we heel bijzonder'

Opgegroeid in de Kruidfabriek

“Het is de bedoeling dat Marieke en ik helpen opstarten en dat Sara en Isabelle FêteVis daarna zelf gaan runnen”, vertelt Peter Lute. “In dit pand, in ons eerste restaurant De Kruidfabriek, zijn ze opgegroeid. In de loop der jaren hebben ze veel van het horecaleven meegekregen, maar het was niet vanzelfsprekend dat ze bij ons aan de slag zouden gaan. We hebben altijd gezegd: doe wat je leuk lijkt. Dat ze nu toch instappen, vinden we heel bijzonder.”

Lute-groep

Peter en Marieke Lute zijn niet alleen (pand)eigenaar van FêteVis, maar ook van gastrobar GREEN op de Zuidas en restaurant On5th in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Daarnaast zijn ze druk met de verbouwing van hun duurzame en zelfvoorzienende boerderij in de Noordoostpolder, waar een groot deel van de ingrediënten voor de restaurants wordt geteeld. Hier komt ook een volgende Lute-restaurant.
Artikel delen