Founders Bar is de nieuwe (cocktail)bar in Hotel Beaumont in Maastricht

FoundersBar_FotoGuyHouben

Founders Bar is de nieuwe (cocktail)bar in Hotel Beaumont in Maastricht

Founders Bar is afgelopen september geopend in het verbouwde Hotel Beaumont in Maastricht. De bar is geïnspireerd op de hotelbars die in de jaren 20 van de vorige eeuw beroemd werden in London en Parijs. Eigenaren zijn Jean-Marc en Christophe Beaumont, aan het hoofd van de bar staat de Italiaanse Matteo Pesce en het interieur is gerealiseerd door Studio Linse.

Foto's: Guy Houben 

Ontwerp die de rijke geschiedenis van het hotel ademt

De opdracht aan Studio Linse uit Amsterdam -onder andere bekend van Restaurant Rijks en het nieuwe Pillows hotel in Amsterdam- was om een iconische hotelbar te creëren die de rijke geschiedenis van het hotel ademt. Dit heeft geresulteerd in een indrukwekkende bar met eromheen intieme zithoeken, verdeeld over vier verschillende ruimtes met elk een eigen identiteit. De klassieke uitstraling in combinatie met bartenders gestoken in witte jasjes met zwarte stropdas, creëren een warme en tegelijkertijd grootstedelijke ambiance.

FoundersBar_FotoGuyHouben_Interieur1-1 FoundersBar_FotoGuyHouben_Interieur2

Ontmoetingsplek 

De bar is geïnspireerd op de hotelbars die in de jaren 20 van de vorige eeuw beroemd werden in London en Parijs nadat tijdens de drooglegging in Amerika veel bartenders hun heil zochten op het ‘oude continent’ en zo hier de bar- en cocktailcultuur introduceerden.

Founders Bar vormt het sluitstuk van een grootschalige verbouwing van de complete begane grond van Hotel Beaumont waarin ook restaurant Harry’s volledig is vernieuwd. Het is een hotelbar waar hotelgasten en locals zich treffen. Het is een ontmoetingsplek waar je overdag terecht kunt voor een hapje en een drankje en in de avond voor een aperitief, digestief of een complete avond met gerechtjes en cocktails; aldus Matteo Pesce, de ervaren Italiaanse Bar Manager die van London speciaal naar Maastricht is verhuisd om Founders Bar te openen.

Founders Bar serveert een breed assortiment aan cocktails, wijn, sterke dranken en een bescheiden dinerkaart en is dagelijks geopend tot 01.00 uur (keuken tot 23.00 uur).

FoundersBar_FotoGuyHouben_Interieur
FoundersBar_FotoGuyHouben_Cocktail1 FoundersBar_FotoGuyHouben_Cocktailjpg
Artikel delen